Căutare Live

Julian Assange sufera de o boala cronica de plamani, care se poate agrava oricand

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de cinci luni in Ambasada Ecuadorului la Londra, sufera de o afectiune pulmonara ce risca sa se agraveze, a afirmat miercuri ambasadoarea Ecuadorului in Marea Britanie, Ana Alban, cu prilejul unei vizite la Quito, citata de AFP.

"Sufera de o boala cronica a plamanilor care se poate agrava in orice moment. Statul ecuadorian acopera cheltuielile medicale si ii asigura vizite medicale zilnice", a declarat presei Ana Alban, inaintea unei reuniuni a corpului diplomatic cu presedintele Rafael Correa.

Un purtator de cuvant al WikiLeaks la Londra, Kristinn Hrafnsson, a refuzat sa comenteze pentru AFP anuntul facut de Quito in legatura cu starea de sanatate a fondatorului site-ului.

Assange s-a refugiat la 19 iunie la Ambasada Ecuadorului situata intr-un apartament din Londra, pentru a evita extradarea din Marea Britanie catre Suedia, unde este inculpat pentru viol si agresiuni sexuale, fapte pe care le-a negat intotdeauna.

Ecuadorul i-a acordat azil politic, insa Londra intentioneaza sa puna in aplicare mandatul suedez de arestare. Negocierile dintre cele doua tari nu au dus insa la gasirea unei solutii.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

China va permite cuplurilor sa aiba mai mult de un copil... Decizie istorica: Adunarea Generala a Natiunilor Unite a recunoscut statul Palestina!...
Ultimele știri