Antena Căutare

Julian Assange: WikiLeaks nu a fost atacat in primul rand de Guverne, ci de banci

Fondatorul WikilLeaks a declarat, vineri, intr-un interviu televizat, ca organizatia sa este vizata de atacuri coordonate de mai multe institutii bancare. Julian Assange sustine ca acestea vin pe fondul anuntului privind planurile sale de a furniza numeroase documente referitoare la sistemul financiar.

"Am fost atacati, nu de Guverne in primul rand, nu de administratia americana in primul rand, ci de banci", a declarat Assange, in interviul acordat postului american de televiziune CNBC, realizat intr-o zona rurala din Anglia, unde se afla dupa eliberarea sa joi.

Printre atacatorii site-ului, sustine Assange, se numara "banci din Dubai, din Elvetia, Statele Unite, Marea Britanie". Fondatorul WikiLeaks a refuzat, insa, sa numeasca vreuna dintre aceste institutii.

Urmatorul val de dezvaluiri facute de WikiLeaks privind institutiile financiare este asteptat pentru luna viitoare. In interviul acordat vineri, Assange si-a reiterat intentia de a publica aceste documente: "Bineinteles ca vom difuza in continuare informatii despre banci".

Julian Assange a promis in noiembrie ca va incepe furnizarea unor informatii care ar urma sa duca la caderea "unei banci sau doua", cu publicarea de documente compromitatoare pentru conducerea unei "mari banci americane".

La scurt timp de la anunt, site-ul de informatii Huffington Post a publicat atunci un interviu acordat de Assange in 2009, in care sustinea ca detine "date provenind de la Bank of America, de pe hard-disk-ul unuia dintre directorii sai".

VIDEO: Naveta Soyuz a andocat cu succes pe ISS... FMI a deblocat a 3-a transa, de 2,5 miliarde de euro, din imprumutul acordat Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x