Antena Căutare

FMI a deblocat a 3-a transa, de 2,5 miliarde de euro, din imprumutul acordat Greciei

Fondul Monetar International (FMI) a deblocat a treia transa, de 2,5 miliarde de euro, din imprumutul acordat in luna mai Greciei, si a inrautatit proiectiile de scadere economica pentru acest an si 2011, transmite AFP.

A treia transa aduce fondurile alocate pana in prezent de FMI Greciei la 10,6 miliarde de euro, dintr-un total de 30 de miliarde de euro promise. Fondul si guvernul elen au ajuns in noiembrie la un acord privind acest varsamant.

Institutia financiara internationala a diminuat de la 2,5% la 3% estimarea de scadere economica pentru 2011, si de la 4% la 4,2% proiectia privind reducerea Produsului Intern Brut in acest an.

FMI preconizeaza ca activitatea economica va reincepe sa creasca spre sfarsitul anului viitor.

Printre riscurile pe termen scurt referitoare la evolutia economei, FMI enumera scaderea puternica a cererii interne, inasprirea conditiilor monetare in zona euro, persistenta volatilitatii pietelor financiare, incetinirea revenirii economiei mondiale si extinderea problemelor statelor periferice ale zonei euro.

FMI a mentionat ca negociaza in continuare cu Uniunea Europeana, care s-a angajat sa asiste financiar Grecia cu 80 de miliarde de euro, pentru prelungirea termenelor la care trebuie rambursate imprumuturile acordate de institutie.

Julian Assange: WikiLeaks nu a fost atacat in primul rand de Guverne, ci de banci... Fundamentalismul islamic a inlocuit comunismul ca inamic al democratiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x