Jurnalistul irakian Muntazer al-Zaidi, care a aruncat cu pantoful în George W. Bush, devine un purtător de cuvânt al protestelor antiguvernamentale

Jurnaistul irakian Muntazer al-Zaidi - care a devenit cunoscut în 2008 după ce a aruncat cu pantoful în preşedintele american George W. Bush, într-o conferinţă de presă - a devenit un purtător de cuvânt al protestelor antiguvernamentale ce zguduie ţara în ultimele săptămâni, relatează Euronews.

”Ăsta este salutul de adio al poporului irakian, câine!”, a strigat jurnalistul, care lucra în 2008 la postul de televiziune Al-Baghdadia.

Un adevărat simbol al rezistenţei ţării sale, al-Zaidi a făcut un an de închisoare după acel gest.

Acum el denunţă lipsa susţinerii internaţionale şi amestecul neîncetat al unor ţări în Irak.

”Noi nu detestăm Iranul, noi nu detestăm Arabia Saudită, noi nu detestăm Turcia. Însă mesajul nostru este simplu: ei trebuie să înceteze să se amestece în ţara noastră”, a declatrat jurnalistul.

”Există o respingere a Guvernului american de ocupaţie. Acest Guvern a provocat un dezastru în ţară. În prezent, vrem să cadă acest regim politic şi (vrem) sfârşitul acestui Guvern”, a subliniat el.

Sursa : news.ro

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri