Antena Căutare

Un nou incendiu, "Maria Fire", în sudul Californiei, devastat de alte 12 incendii

Un nou incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în comitatul Ventura, în statul California, unde mii de pompieri luptă deja de mai multe zile împotriva a 12 incendii, relatează AFP.

"Maria Fire", care a izbucnit joi noaptea târziu, ameninţă două orăşele agricole, a antrenat evacuarea a peste 7.000 de persoane şi a devastat 2.000 de hectare, potrivit pompierilor din acest comitat situat în sudul statului, în regiunea Los Angeles.

Firefighters drive through roads surrounded by flames to battle the in Ventura County. The fire has burned 7,400 acres and threatened structures, prompting evacuations of about 7,500 people. Officials confirmed a drone hampered firefighting efforts. Video:

— KGET 17 News (@KGETnews)

În aceeaşi regiune, pompieri luptă împotriva altor două incendii - "Hillside Fire" la San Bernardino şi "46 Fire" în comitatul Riverside -, susţinuţi de importante mijloace aeriene.

În multe cazuri, cartiere întregi au fost evacuate ca măsură preventivă, o strategie care a dat roade până în prezent, întrucât niciun mort nu a fost înregistrat, în pofida miilor de hectare şi zecilor de clădiri devorate de flăcări.

Sezonul incendiilor face ravagii cu regularitate în California, însă frecvenţa lor s-a intensificat sensibil în ultimii ani.

În acest stat a avut loc, în 2018, "Camp Fire", unul dintre incendiile cele mai sângeroase din istoria sa, soldat cu 86 de morţi şi zeci de mii de deplasaţi.

Sursa : news.ro

Poliţia britanică îi îndeamnă pe fraţii Hughes, suspectaţi în legătură cu camionul morţii de la Londra, să se predea pen... Jurnalistul irakian Muntazer al-Zaidi, care a aruncat cu pantoful în George W. Bush, devine un purtător de cuvânt al pro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x