Antena Căutare

La locul unde s-a arătat Fecioara Maria au venit sute de mii de oameni! Cum arată locul unde s-a întâmplat minunea!

Circa 180.000 de pelerini s-au rugat pentru soarta migranților vineri, în sanctuarul catolic de la Fatima, unde Papa Francisc urmează să meargă anul viitor, cu ocazia centenarului aparițiilor Fecioarei Maria care au făcut celebră această localitate din centrul Portugaliei.

La locul unde s-a arătat Fecioara Maria au venit sute de mii de oameni! Cum arată locul unde s-a întâmplat minunea! Galerie
Imaginile sunt de-a dreptul incredibile

Circa 180.000 de pelerini s-au rugat pentru soarta migranților vineri, în sanctuarul catolic de la Fatima, unde Papa Francisc urmează să meargă anul viitor, cu ocazia centenarului aparițiilor Fecioarei Maria care au făcut celebră această localitate din centrul Portugaliei.

Patriarhul Lisabonei, cardinalul Manuel Clemente, i-a îndemnat pe credincioșii adunați pe esplanada de la Fatima să se roage "pentru oamenii sănătoși și bolnavi, singuri sau fără loc de muncă, victime și refugiați".

Mesajul din acest an

"Un gând al nostru se îndreaptă spre dragul nostru Papă Francisc. Vrem să îl salutăm de aici și să îi spunem că ne bucurăm dinainte de vizita sa", a declarat, în fața mulțimii de pelerini, episcopul de Fatima, Antonio Marto.

Fatima este un loc vizitat de sute de mii de creștini anual

Suveranul pontif a anunțat anul trecut că dorește să participe în 2017 la marele pelerinaj anual de la Fatima, localitate aflată la 130 de kilometri nord de Lisabona. Conform tradiției catolice, Fecioara Maria ar fi apărut de șase ori în fața a trei tineri păstori în anul 1917, prima oară în 13 mai.

Benedict al XVI-lea, predecesorul actualului Suveran pontif, a fost în 2010 al treilea papă care a mers în pelerinaj la Fatima, după Paul al VI-lea (în 1967) și Ioan Paul al II-lea. Acesta din urmă a făcut nu una ci trei vizite (în 1982, 1991 și 2000) în Portugalia, fiind convins că Fecioara din Fatima a fost cea care i-a salvat viața la 13 mai 1981, când el a fost grav rănit într-un atac comis în Piața Sfântul Petru din Roma, potrivit Agerpres.

Ce este Fatima

Pentru cei care nu știu, în anul 1917 la Fatima și-a făcut apariția Fecioara Maria. De atunci, locul a devenit o destinație de pelerinaj pentru creștinii din întreaga lume.

Drama bărbatului care se transformă în elefant! O muşcătură de ţânţar i-a schimbat radical viaţa... A postat această fotografie pe Facebook și a ajuns în pușcărie. Detaliul care a trimis-o după gratii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x