Antena Căutare

Larry King renunta la emisiunea pe care a realizat-o la CNN vreme de 25 de ani

Celebrul realizator de televiziune a anuntat in editia de ieri a talk-show-ului "Larry King Live" ca se retrage de la carma emisiunii care a facut istorie in televiziune in ultimul sfert de secol

Pana in toamna, Larry spera ca mai-marii CNN sa-i gaseasca un inlocuitor care sa duca mai departe legenda, el avansand deja numele preferatului sau, tanarul realizator de radio si televiziune Ryan Seacrest. De cealalta parte, bosii CNN au si ei un preferat, anuntat de presa americana in persoana lui Piers Morgan, membru in juriul emisiunii "America's Got Talent", difuzata de postul NBC.

Oricine va fi ales, urmasul lui King va avea o povara greu de dus, de vreme ce va trebui sa egaleze stilul inconfundabil al "veteranului" sau sa se reinventeze in asa fel, incat telespectatorii sa fie in continuare tintuiti in fata micilor ecrane de interviuri incitante, purtate pe un ton relaxat, colocvial.

"Inainte de a-mi incepe emisiunea din aceasta seara, vreau sa va impartasesc cateva lucruri personale. Au trecut 25 de ani de cand l-am avut invitat la aceasta masa pe guvernatorul New Yorkului, Mario Cuomo, la prima editie a «Larry King Live».

Acum, dupa zeci de ani, am vorbit cu cei de la CNN si le-am spus ca as vrea sa pun capat, din toamna, acestei emisiuni. Spre bucuria mea, ei au acceptat, iar acum voi avea mai mult timp pentru mine si pentru sotia mea si vom putea merge la meciurile nepoteilor nostri.

Larry King si-a inceput cariera in Florida in anii '50 ca jurnalist la un post de radio local

Voi continua insa sa fac parte din familia CNN. In diverse ocazii voi gazdui cateva editii speciale, al caror subiect va fi de interes national si chiar international.

Sunt extrem de mandru ca am intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai longeviv show cu aceeasi gazda si difuzat in acelasi interval orar. Odata incheiat acest capitol, sunt nerabdator sa vad ce-mi rezerva viitorul. Dar a venit timpul sa-mi agat bretelele in cui", a marturisit Larry King intr-un mesaj postat pe blogul emisiunii.

"Regele" a infirmat zvonurile conform carora ar fi decis sa renunte la show din cauza audientelor slabe inregistrate in ultima vreme. Conform cifrelor publicate in presa internationala, in primul trimestru al acestui an, "Larry King Live" avea o medie de 771.000 de telespectatori, cu 43% mai putin decat in 2009.

Realizatorul a precizat ca nu a existat nici un fel de presiune din partea conducerii CNN si a povestit ca decizia de a renunta la "Larry King Live" a luat-o in avion, dupa un interviu cu baschetbalistul LeBron James.

De-a lungul unei cariere de 53 de ani, Larry King a realizat nu mai putin de 50.000 de interviuri, acoperind cele mai diverse domenii, 40.000 dintre ele numai in emisiunea "Larry King Live".

King i-a luat la intrebari pe toti presedintii americani, incepand cu Gerald Ford si pana la Obama, nume din showbizul international, printre care si Lady Gaga, din lumea sportului, precum Mike Tyson, si oameni politici, ca Mihail Gorbaciov si Margaret Thatcher. Printre interviurile cu un imens succes la public se numara si cele realizate cu detinuti, de pilda, acela cu Karla Faye Tucker, prima femeie care a fost executata in Texas.

Republica Moldova: Mihai Ghimpu nu-l mai sustine pe Marian Lupu la presedintie... Christian Wulf, noul presedinte al Germaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x