Antena Căutare

Liber la marijuana in Amsterdam! Interdictia, anulata de primar

Turistii vor putea fuma marijuana si anul viitor in cafenelele din Amsterdam. Primarul a decis sa anuleze interdictia data de guvernul olandez, de teama ca numarul turistilor ar putea scadea cu un milion. Nimeni nu pare nemultumit de decizia edilului.

Din luna mai turistii, nu mai au voie sa fumeze marihuana in regiunile din sudul Olandei. Iar de la 1 ianuarie 2013, interdictia urma sa intre in vigoare si in Amsterdam. Dar primarul a pus piciorul in prag. Spre bucuria patronilor de cafenele.

“Suntem foarte multumiti de primarul Amsterdamului, pentru ca a luat aceasta decizie indrazneata de a lasa cafenelele deschise pentru turisti. Este foarte bine ca Amsterdamul poate decide ce este bine pentru el ca oras. Acum putem sa ne asiguram ca proprietarii de cafenele isi asuma responsabilitatea ca oamenii, care vor folosi aceste droguri usoare, o vor face intr-un mediu sigur”, spune proprietarul unei cafenele.

Iar turistii sunt de acord. “Cafenelele ar trebui sa ramana asa cum erau pana acum, pentru ca eu cred ca aceasta este o modalitate de a controla consumul de canabis, lucru care nu poate fi facut pe piata neagra. Are un pret bun si, de asemenea, cred ca turismul de aici, din Amsterdam, este foarte important pentru economie. Si, daca va fi interzis turistilor, ei vor pierde, vor pierde bani”, spune un vizitator.

Potrivit analistilor, daca ar fi fost interzis consumul de marijuana in Amsterdam, numarul turistilor ar fi scazut cu un milion.

Alimentarea cu energie electrica a fost reluata vineri seara pentru 100.000 de abonati din Manhattan... Doi tineri s-au casatorit la doar cinci zile dupa "Frankenstorm"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x