Antena Căutare

Liderii PPE critica Romania: "Guvernul trebuie sa renunte la agendele oculte"

Liderii PPE afirma ca referendumul de duminica a fost un esec si cer Guvernului Ponta sa renunte "la agendele paralele si oculte" si sa respecte valorile europene.

"Am luat nota de esecul referendumului de demitere a presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Trebuie sa se puna capat instabilitatii politice declansata de tentativa de destituire a sefului statului. Actiunile politice iresponsabile nu se regasesc in UE si nu sunt tolerate de institutiile europene si de comunitatea democratic internationala", afirma Wilfried Martens si Joseph Daul, citati de Mediafax.

Ei au precizat ca actiunile Guvernului Ponta au fost abuzive si ca au daunat imaginii Romaniei, dar si credibilitatii, pe plan international.

"Guvernul trebuie sa implementeze toate masurile solicitate de Comisia Europeana in privinta respectarii statului de drept si a independentei sistemului judiciar. De asemenea, Guvernul trebuie sa continue sa implementeze, fara intarziere sau ocolisuri, angajamentele facute catre partenerii internationali ai Romaniei, incluzand si FMI. Romania are nevoie de reforme care sa fie in linie cu celelalte tari europene, nu de intelegeri oculte semnate de presedintii partidelor Socialist si Liberal. Romanii merita sa traiasca in baza standardelor europene, nu impinsi de agendele paralele ale politicienilor USL", au precizat cei doi lideri PPE.

FOTO: EPA / Intact Images

Olimpiada 2012: Politistii au pierdut cheile stadionului Wembley... Financial Times: Basescu sa reflecteze la ce l-a facut nepopular, Guvernul sa se concentreze pe economie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x