Antena Căutare

"Liderul etern" Kim Jong-il, mumificat si expus pentru vesnicie

Corpul neinsufletit al liderului nord-coreean Kim Jong-il va fi imbalsamat si expus in cadrul mausoleului Kumsusan din Phenian, unde se afla si ramasitele tatalui sau, Kim Il-sung. Mai mult, pe teritoriul Coreei de Nord vor fi ridicate monumente dedicate gloriei sale.

Ziua aniversarii nasterii lui Kim Jong-il, 16 februarie, a fost decretata "Ziua Stelei Stralucitoare", conform unei decizii a Biroului Politic al Comitetului Central al partidului unic de la Phenian. In timp ce, ziua aniversarii nasterii lui Kim Il-sung, 15 aprilie, este considerata "Ziua Soarelui".


De asemenea, Partidul Muncitorilor i-a acordat regretatului Kim Jong-il titlul de "lider etern", tatal sau, fondatorul Coreei de Nord comuniste, bucurandu-se de titlul de "presedinte etern".

Kim Jong-il, care a condus Coreea de Nord cu o mana de fier dupa moartea lui Kim Il-sung, in 1994, a decedat pe 17 decembrie 2011, la varsta de 69 de ani. Iar fiul sau cel mic al acestuia, Kim Jong-un, a fost desemnat drept succesor.

Foto: Intactimages / EPA

150 de muncitori din China ameninta cu sinuciderea in masa... Cutremur cu magnitudinea de 5.7 in apropiere de Fukushima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x