Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Liderul suprem iranian Ali Khamenei se roagă la sicriul lui Qassem Soleimani, adus la Teheran

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a prezidat luni o scurtă rugăciune la Uniuversitatea din Teheran, în faţa sicriului generalului Qassem Soleimani, ucis vineri într-un atac aerian în Irak, relatează AFP.

Înconjurat de preşedintele iranian Hassan Rohani, preşedintele Parlamentului Ali Larijani, generalul de divizie Hossein Salami - comandantul Gardienilor Revoluţiei şi şeful autorităţii judiciare Ebrahim Raisi, ayatollahul Ali Khamenei a spus o rugăciune în arabă luni, cu puţin înainte de ora locală 9.30 (8.00, ora României), după care a plecat de la faţa locului împreună cu lideriiprezenţi.

Iran's spiritual leader Ayatollah Ali Khamenei prays for Lt-Gen Qassem Soleimani at a funeral ceremony in Tehran University. The event is being broadcast live on several TV channels

— BBC Monitoring (@BBCMonitoring)

Primele rânduri din asistenţă s-au năpustit atunci către sicriele în care se află rămăşiţele generalului Soleimani, ale irakianului Abu Mahdi al-Muhandis - numărul doi în Hashd al-Shaabi, o coaliţie paramilitară proiraniană integrată în forţele irakiene de securitate - şi alţi patru iranieni ucişi odată cu ei.

Învelite în steagul iranian, sicriele generalului şi acestor camarazi de arme au pornit de la universitate pentru a fi onorate de o mulţime numeroasă, adunată în centrul Teheranului pentru a-i aduce un omagiu celui mai popular militar din Iran.

Sursa : news.ro

Recomandari