Antena Căutare

Unii stau în case, alții mănâncă lilieci! Imagine virală dintr-o piață din Indonezia, în vremea pandemiei de Covid-19

În plină pandemie de coronavirus, oamenii nu-și schimbă obiceiurile chiar dacă acestea sunt extrem de periculoase, spun experții Organizației Mondiale a Sănătății. În Indonezia, de exemplu, oamenii mănâncă lilieci, care se vând cu zecile în piețe. Liliacul este unul dintre principalii purtători de viruși, explică specialiștii.

Unii stau în case, alții mănâncă lilieci! Imagine virală dintr-o piață din Indonezia, în vremea pandemiei de Covid-19 Galerie
Lilieci vânduți pe tarabele unei piețe din Indonezia | Daily Mail

Imaginea virală, care au făcut înconjurul lumii, a fost surprinsă în piața Tomohon din Indonezia. Daily Malil a publicat fotografia care arată cum tarabele abundă în "delicatese locale". Oamenii cumpără și consumă liliecii, în plină pandemie de coronavirus.

Liliecii, purtători de diverși patogeni și virusuri

Experții mondiali în sănătate au explicat că oamenii își pun viața în pericol consumând lilieci, mai ales că ar exista rapoarte care arată că în Indonezia a fost descoperit un alt tip de coronavirus, diferit de cel care s-a răspândit din China la nivel mondial.

Citește și: Coronavirusul, prevăzut oficial încă din 2007! ”Păi dacă mâncați lilieci mici cu potcoavă, ce-ați vrea???”

Una dintre ipoteze: Covid-19 ar fi "plecat" de la un liliac

Sursa citată precizează faptul că virusul Covid-19, care a ucis până în prezent peste 200.000 de oameni în toată lumea, ar fi plecat tot dintr-o piață umedă, precum cea din Indonezia. În China, coronavirusul ar fi apărut la un liliac.

Unii stau în case, alții mănâncă lilieci! Imagine virală dintr-o piață din Indonezia, în vremea pandemiei de Covid-19

Foto: Daily Mail

Specialiștii cer măsuri privind funcționarea acestor tip de piețe umede și atrag atenția asupra pericolului răspândirii mai multor tipuri de virusuri, inclusiv Covid-19.

Pedepsirea cu moartea a copiilor, abolită în Arabia Saudită după abolirea flagelării... Tot mai mulți copii au ajuns la spital, cu un sindrom rar ce ar putea fi asociat cu noul coronavirus: „Avem motive serio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x