Antena Căutare

Lupte de strada intre simpatizantii puterii si ai opozitiei la Cairo: Cel putin 100 de raniti!

Aproximativ o suta de persoane au fost ranite, vineri, in confruntarile dintre partizanii si adversarii presedintelui Mohamed Morsi care manifestau separat in piata Tahrir din Cairo, pe fondul disputelor dintre executiv si justitie, informeaza AFP.

Manifestantii celor doua tabere au aruncat cu pietre si cocktailuri molotov, provocand cel putin 110 raniti, conform ministerului Sanatatii, in primele violente de aceasta amploare de la alegerea presedintelui Morsi in iunie.

La apelul Fratiei Musulmane din care face parte si Morsi sute de persoane au manifestat impotriva achitarii miercuri a unor membri ai fostului regim acuzati ca au trimis agresori pe camile pentru a ataca protestatarii din piata Tahrir in timpul revoltei care a provocat inlaturarea lui Hosni Mubarak la inceputul lui 2011.

Un alt protest a fost convocat de catre militantii laici pentru a solicita formarea unei noi comisii constituante mai reprezentativa, in timp ce Inalta curte administrativa trebuie sa se pronunte marti cu privire la legalitatea comisiei actuale dominata de islamisti.

Confruntarile au inceput cand partizanii Fratiei musulmane au distrus podiumul unui grup care scanda sloganuri anti-Morsi, conform unui jurnalist AFP, informeaza Mediafax. Manifestantii au incendiat doua autobuze care fusesera utilizate pentru transportarea sustinatorilor Fratiei musulmane in piata, conform martorilor. "Jos cu domnia Conducatorului Suprem" scandau manifestantii anti-Morsi, referindu-se la conducatorul miscarii islamiste Mohammed Badie.

Conform unui corespondent AFP confruntarile s-au diminuat in intensitate dupa ce partizanii taberei islamiste s-au retras din piata Tahrir in cursul serii. Conform televiziunii publice, ei s-au adunat in fata biroului procurorului general aflat in apropiere.

Fratia Musulmana a dezmintit pe Twitter orice implicare a membrilor sai in confruntari: "Nu suntem implicati in violentele din Tahrir si niciunul dintre membrii nostri nu se afla la fata locului", scrie miscarea.

Intre timp, presedintele Morsi a promis ca fostii responsabili din era Mubarak achitati miercuri vor fi judecati din nou. "Nu putem sa-i ignoram pe cei care au comis crime impotriva natiunii", a spus acesta intr-o moschee din Alexandria (nord), conform agentiei oficiale Mena. "Vor avea de a face cu justitia si sistemul judiciar", a adaugat el.

Foto: Intactimages / EPA

Ordin de a ucide: Doi membri ai trupelor speciale talibane, pe urmele pakistanezei de 14 ani care vrea sa mearga la scoa... Spaniolii au sarbatorit Ziua Nationala sub semnul austeritatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x