Antena Căutare

Noi violențe în Franța, într-un nou protest al „vestelor galbene”! Promisiunea lui Emmanuel Macron - VIDEO

Noi incidente violente s-au produs în zona Arcului de Triumf din Paris, după ce membrii mişcării „Vestele Galbene” au protestat pentru al nouălea weekend la rând. Peste 100 de persoane au fost arestate în capitala franceză şi aproape tot atâtea în alte oraşe ale Franţei. Președintele Emmanuel Macron le-a făcut o promisiune francezilor.

Noi incidente violente s-au produs în zona Arcului de Triumf din Paris, după ce membrii mişcării „Vestele Galbene” au protestat pentru al nouălea weekend la rând. Peste 100 de persoane au fost arestate în capitala franceză şi aproape tot atâtea în alte oraşe ale Franţei. Președintele Emmanuel Macron le-a făcut o promisiune francezilor.

Haosul a cuprins din nou marea arteră Champs Elysées şi mai ales piaţa unde se află Arcul de Triumf. Un grup de manifestanţi i-a înfruntat pe jandarmi şi a aruncat spre ei cu tot ce le-a venit la îndemână. Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Violenţele au izbucnit după ce, în cursul dimineţii, 8000 de protestatari în veste galbene au defilat prin Paris, fără niciun incident. Ei s-au mulţumit să scandeze lozinci împotriva guvernului francez şi mai ales a preşedintelui Emmanuel Macron.

Macron a anunţat că va adresa, în următoarele zile, o scrisoare către francezi prin care va iniţia o mare dezbatere naţională. Temele vor fi sistemul de impozite, trecerea la energia verde şi reforma instituţională. Militanţii nu sunt însă mulţumiţi.

Proteste au avut loc şi în provincie, iar în unele oraşe au fost urmate, de asemenea, de confruntări cu forţele de ordine.

În întreaga ţară au manifestat 84.000 de oameni, mai mulţi decât acum o săptămână, când abia se încheiase vacanţa de sărbători. Premierul francez consideră, totuşi, că nivelul violenţelor s-a redus. Guvernul speră că dezbaterea iniţiată de Macron va pune capăt protestelor. Dar autorităţile avertizează că vor avea "toleranţă zero" faţă de cei care nu respectă legea. pe final ilustraţi cu ce v-a plăcut mai mult.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Prezentatoarea TV Dianne Oxberry a murit, la 51 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer... Momentul exploziei din Paris a fost filmat! Atenție, imagini șocante! – VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x