Noi scene de război în Franța! „Vestele galbene” și forțele de ordine, din nou la atac - VIDEO

 

Noi violențe au avut loc între manifestanți și forțele de ordine, sâmbătă, în Franța, într-un nou protest al „vestelor galbene”, la care au luat parte 84.000 de oameni, la nivel național. 

Faţă de săptămânile trecute, numărul manifestanţilor a crescut: la 29 decembrie au fost 32.000 şi la 5 ianuarie 50.000. Însă în 17 noiembrie, în prima sâmbătă de proteste, au ieşit în stradă 282.000 de „veste galbene”.

La fel ca săptămânile trecute, situaţia a degenerat în mai multe oraşe, înregistrându-se noi ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine.

De asemenea, jurnalişti au fost agresaţi de manifestanţi. Au fost reţinute în total 244 de persoane, potrivit News.ro.

La Paris au fost reţinute 156 de persoane, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Au protestat aproximativ 8.000 de oameni, iar 24 de persoane au fost rănite.

La Bourges, unde au protestat cel puţin 6.000 de „veste galbene”, au fost reţinute 18 persoane în urma ciocnirilor cu forţele de ordine.

Şi la Nimes s-au folosit gaze lacrimogene, după ce protestatarii au încercat să ajungă la sediul prefecturii.

La Rouen au protestat 2.500 de persoane. Doi sau trei poliţişti în civil au fost loviţi cu pumnii de manifestanţi. Protestatarii au agresat şi o echipă de jurnalişti de la LCI.

La Bordeaux au manifestat peste 5.000 de „veste galbene”, iar la Lille aproape 2.000 (20 de manifestanţi au fost reţinuţi), în timp ce la Toulouse, numărul protestatarilor a fost 5.000, iar manifestanţii au aprins focuri în faţa unui restaurant McDonald’s şi în faţa intrării în primărie.

O mie de „veste galbene” au manifestat paşnic în Montpellier până la ora 17.00, când au început incidentele, iar poliţiştii au reacţionat cu gaze lacrimogene.

La Marsilia, mii de protestatari au ieşit în stradă. O maşină a poliţiei a fost atacată şi o fumigenă a ajuns în balconul principal al primăriei.

Şi la Nantes au defilat aproximativ 2.600 de manifestanţi. Şapte persoane au fost reţinute pentru port ilegal de armă şi vandalism.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI