Antena Căutare

Mafia italiană câștigă popularitate de pe urma crizei. Oferă mâncare familiilor aflate în carantină, impunând astfel control asupra lor

În plină criză de coronavirus, Italia se zbate să mențină economia pe linia de plutire, iar mafia italiană câștigă populaitate oferind ajutor familiilor nevoiașe care se află în carantină, scrie The Guardian.

Mafia italiană câștigă popularitate de pe urma crizei. Oferă mâncare familiilor aflate în carantină, impunând astfel control asupra lor
Mafia câștigă popularitate în Italia

În ultima perioadă mai multe clipuri în care apăreau bande cunoscute ale mafiei italiene în timp ce distribuiau alimente și mâncare familiilor nevoiașe aflate în carantină, din zonele Perugia, Campania, Calabria sau Sicilia.

Italienii se află în situații grele

"De peste o lună de zile magazinele, cafenelele și restaurantele sunt închise", a declarat anchetatorul antimafia, Nicola Gratteri.

Regulile nescrise ale mafiaților din România. Cum copiază interlopii de la noi mafia italiană

"Milioane de oameni nu lucrează, ceea ce înseamnă că nu au primit un ban de mai bine de o lună și nici nu știu când se vor întoarce la lucru. Guvernul transmite așa zisele vouchere de cumpărături pentru a ajuta populația. Dacă statul nu intervine pentru a ajuta familiile aflate în nevoie, mafia își va oferii serviciile, impunând astfel controlul lor asupra vieților oamenilor."

Mafia câștigă popularitate pe seama crizei

Ministrul Afacerilor Interne a atras atenția asupra faptului că în contextul situației de criză, mafia ar putea profita de acest lucru, atrâgând oameni în organizațiile lor, în schimbul oferirii de hrană.

Poliția a început să facă cercetări cu privire la acțiunile mafiei, investigând grupuri de persoane în timp ce distribuiau alimente.

Mafia română vs. mafia italiană. Transport ilegal de arme din Italia, descoperit în urmă cu puțin timp. Un român este vinovat

Criza din Italia afectează aproximativ 3,3 milioane de persoane care lucrează la negru.

„Capii mafiei consideră orașele lor drept propriile feude", a spus Gratteri. „Capii știu foarte bine că, pentru a guverna, trebuie să aibă grijă de oamenii din teritoriile lor. Ei fac asta prin exploatarea situației în avantajul propriu. În ochii oamenilor, un șef care bate la ușă să ofere mâncare gratuită este un erou. Și șeful știe că poate să se bazeze pe susținerea acelor familii când este nevoie, când, de exemplu, mafia sponsorizează un politician pentru alegeri care le va da și mai multă putere intereselor criminale",a spus profesorul de criminologie de la Universitatea din Oxford, Federico Varese.

Inimaginabil! La Bergamo, slujbele de înmormântare au loc cu telefoanele pe sicrie, pentru ca familiile să participe ast... Studiu. Medicamentul experimental dezvoltat pentru tratarea Covid-19 are rezultate promițătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x