Antena Căutare

Manelele bulgaresti vor fi finantate din bani europeni

Manelistii romani au acum motive sa ia in serios concurenta colegilor din Bulgaria. Asta pentru ca, mai nou, concurenta se finanteaza cu bani europeni. Un producator de la sud de Dunare a obtinut o finantare de peste 1 milion de euro de la Uniunea Europeana, ca sa isi faca afacerea muzicala mai competitiva.

Ea este Tatiana si ar putea avea o cota parte dintr-un milion de euro, bani europeni. Si nu orice bani, ci fonduri pentru dezvoltarea regionala a Bulgariei. Asta pentru ca are contract cu o companie de productie inclusa recent pe lista firmelor care se califica sa primeasca si sa cheltuiasca bani de la Bruxelles, ca sa isi extinda afacerile si sa concureze, cum s-ar spune, cu mai mult succes pe piata manelelor.

In Bulgaria, manelele se numesc, de fapt, chalga. E genul de muzica pe care s-a specializat casa de productie. Oamenii nu inteleg pe ce poate cheltui un producator de manele bani europeni.

"Poti pune tone de silicon pentru fete, cu atatia bani", spune Mitko Dimitrov, proprietarul unei firme de productie.

Cand nu face astfel de glume, mai marele companiei spune ca fondurile vor fi folosite pentru a cumpara echipament de studio si de productie si ca firma va crea 30 de locuri de munca pentru tineri. Sunt argumentele cu care a si convins Comisia Europeana.

"De bani e mereu nevoie. Investim mult in tehnologie si in televiziunea noastra, in toata munca pe care o facem, dar de ce nu am beneficia de bani, daca avem ocazia?", mai spune Dimitrov.

E o idee care le da tema de gandire manelistilor de la noi.

"Cantand si eu acelasi gen, ma gandesc ca poate vreodata vom avea si noi ocazia sa primim un proiect de genul respectiv. Sa fie bine pentru toata lumea", e de parere Nicolae Guta.

Pana la un proiect asemanator in Romania, cel al manelistilor bulgari va intra in curand sub lupa Comisiei Europene. Va fi, poate, prima ancheta europeana in domeniul manelelor.

UPDATE! Criza ostaticilor continua in Algeria: Ostaticul roman a fost eliberat si se afla in siguranta... SOCANT! O tanara din SUA, impinsa pe liniile de metrou de un necunoscut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x