Antena Căutare

UPDATE! Criza ostaticilor continua in Algeria: Ostaticul roman a fost eliberat si se afla in siguranta

Nicio veste despre romanul sau romanii luati ostatici in Algeria! La aproape 24 de ore de la atacul armatei algeriene asupra complexului monopolizat de teroristi, situatia exacta a prizonierilor este necunoscuta. Luptele au continuat si in cursul noptii la complexul petrolier din Sahara

UPDATE 16:29 Romanul luat ostatic in Algeria a fost eliberat. La fel si doi filipinezi, angajati ai unei companii nipone care opereaza pe platforma petroliera atacata de islamisti. Anuntul a fost facut astazi, de reprezentantii firmei angajatoare, spun jurnalistii de la AFP si Kyodo.

UPDATE 15.30 18 insurgenti islamisti au fost ucisi in timpul asaltului de joi al fortelor speciale algeriene pentru eliberarea ostaticilor din complexul de exploatare a gazelor din In Amenas, informeaza Mediafax. "Optsprezece teroristi au fost ucisi ieri", a declarat o sursa din cadrul serviciilor de securitate algeriene, afirmand ca grupul de atacatori era format din aproximativ 30 de persoane.

Ministrul de Interne Dahou Ould Kablia a vorbit, miercuri, despre aproximativ 20 de barbati. Aceste cifre nu se refereau decat la "teroristii care ocupau complexul de locuit", unde se afla o parte dintre ostatici, a explicat sursa citata.

"In prezent mai sunt intre sapte si zece teroristi ascunsi in complex", inconjurat, vineri la pranz, de fortele de ordine, a adaugat sursa citata.

Niciun roman nu apare docamdata nici pe lista celor eliberati, nici pe cea a ranitilor, dar nici pe cea a celor ucisi. Iar zvonuri sunt ca asaltul final al armatei algeriene asupra complexului va avea loc astazi, in urmatoarele ore. Doi dintre teroristi, unul din Algeria si unul din Mali, ar fost capturati in urma actiunii de ieri a armatei. Acestia ar fi furnizat informatii despre cei ramasi in interior dar si despre sefii lor.

Un haos sangeros. Asa descriu jurnalistii de la Associated Press atacul de ieri al armatei asupra complexului petrolier In-Amenas. Extremistii au incercat sa fuga cu masinile in care luasera si cativa ostatici, dar convoiul a fost bombardat de elicoptere. Mai multi teroristi si ostatici au fost ucisi. Mai mult, armata algeriana a bombardat convoiul si, din cinci masini, patru au fost lovite si distruse. Evident, toti si-au pierdut viata.

Potrivit agentiei Reuters, care citeaza surse ale securitatii algeriene, 30 de ostatici, de nationalitati neprecizate si 11 islamisti si-au pierdut viata. O agentie de presa din Algeria sustine, in schimb, ca au fost ucisi doar sase teroristi, alti doi au fost capturati in viata, iar 54 de ostatici, algerieni si straini, au fost eliberati.

Zeci de alti cetateni straini s-ar putea afla printre victime sau ar putea fi prizonierii ultimului grup de extremisti, baricadat intr-o uzina din incinta complexului petrolier. Statele Unite si Marea Britanie au subliniat ca nu fusesera informate, in prealabil, de asaltul fortelor algeriene. Diplomati din mai multe tari, care au cetateni intre ostatici, au cerut guvernului de la Alger sa puna pe primul plan siguranta ostaticilor. Dar apelurile au ramas fara efect.

Potrivit unei surse apropiate de cercurile islamiste, trei dintre liderii grupului care a atacat complexul au fost ucisi. In schimb, comandantul suprem al acestora nu a participat personal la operatiune si se afla, probabil, in Mali.

Jakarta, paralizata de inundatii. 20.000 de oameni au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele... Manelele bulgaresti vor fi finantate din bani europeni ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x