Antena Căutare

Marea Britanie va organiza un referendum privind iesirea din UE

Premierul britanic a anuntata ca se va organiza un referendum cu privire la apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana. In cazul in care David Cameron va castiga un al doilea mandat de prim-ministru, isi doreste sa ii cheme la vot pe britanici pana in 2017.

David Cameron a anuntat ca referendumul va avea loc in prima jumatate a legislaturii care va incepe in 2015. Britanicii vor fi intrebati daca isi doresc sau nu sa mai faca parte din Uniunea Europeana.

"Dupa ce vom negocia un nou accord, vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simpla: ramanem in cadrul UE pe aceasta noua baza sau iesim complet. Va fi un referendum pe tema apartenentei sau nu la UE", a declarat premierul.

Potrivit The Telegraph, primul-ministru este increzator in legatura cu viitoarele negocieri cu uniunea europeana: „Evident, vor urma niste dezbateri si negocieri dure... Din experienta stiu ca, atunci cand ai o relatie rezonabila cu partenerii tai, poti sa obtii ce iti doresti”.

De asemenea, a dat asigurari ca Marea Britanie va ramane o tara puternica: „Am fost mereu o putere europeana si vom ramane asa mereu”.

Foto: EPA

Un roman fost grav ranit intr-un accident produs la Roma... Bill Gates: "Nu am ce sa mai fac cu banii. Nu mai au nicio utilitate pentru mine"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x