Antena Căutare

Marele Canion, sit din Arizona vizitat de milioane de turişti, a fost închis publicului

În cadrul măsurilor de protejare contra pandemiei de coronavirus, serviciul american al parcurilor naţionale a anunţat miercuri închiderea imediată a Marelui Canion, loc turistic din Arizona vizitat în fiecare an de milioane de turişti, scrie AFP.

Autorităţile din comitatul Coconino unde este situat Marele Canion, precum şi responsabili ai rezervaţiei amerindiene navajo vecină, au cerut închiderea parcului de mai multe zile, îngrijoraţi că activităţile turistice continuă în ciuda recomandărilor de a stopa propagarea coronavirusului.

Raul Grijalva, parlamentar democrat de Arizona, a afirmat de altfel pentru Arizona Republic că "sute" de vizitatori continuă să vină în parcul Marele Canion, chiar dacă măsurile oficialilor cer să fie evitată orice adunare mai mare de zece persoane.

Dar serviciul parcurilor naţionale nu a decis închiderea generală a celor 419 situri de care răspunde în Statele Unite, preferând să analizeze situaţia "de la caz la caz", în funcţie de măsurile impuse de autorităţile locale, se arată pe site-ul serviciului.

"De când am primit scrisoarea directorului Departamentului pentru Sănătate din comitatul Coconino care recomanda închiderea parcului naţional al Marelui Canion, l-am închis" cu efect imediat şi până la noi ordine, declară într-un comunicat şeful departamentului de Interne, David Bernhardt.

Mai mult de 80 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în comitatul Coconino, dintre care cel puţin unul în interiorul parcului Marelui Canion.

Numeroase parcuri naţionale, precum Yellowstone (Wyoming) sau Joshua Tree şi Yosemite (California), au fost închise din cauza pandemiei.

Sursa : news.ro

Polițiștii din Moldova, prevenție cu cântec: „Stai acasă căci viața e frumoasă!”... Medicii din Spania trebuie să aleagă pe cine salvează și pe cine lasă să moară. Ce se va întâmpla cu pacienții de peste ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x