Căutare Live

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a acceptat să apară în fața Parlamentului European!

Scandalul Cambridge Analytica e departe de a se fi sfârșit. După ce a apărut în fața Senatului SUA, Mark Zuckerberk a anunțat că acceptă invitația Parlamentului European de a discuta despre siguranța și protecția datelor.

Mark Zuckerberg în fața Senatului SUA

businessinsider.com

Scandalul Cambridge Analytica e departe de a se fi sfârșit. După ce a apărut în fața Senatului SUA, Mark Zuckerberk,fondatorul Facebook, a anunțat că acceptă invitația Parlamentului European de a discuta despre siguranța și protecția datelor.

Aproximativ 2.7 milioane de utilizatori din totalul de 84 de miliane despre care Facebook a declarat că le-au fost accesate datele personale fără voia lor de către Cambridge Analytica sunt cetățeni europeni.

Acest lucru l-a făcut pe Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, să ceară companiei Facebook lămuriri cu privință la protecția datelor cu caracter personal. Acesta a declarat că „salută” decizia lui Mark Zuckerberg de a apărea personal în fața reprezentanților a peste 500 de milioane de europeni și că, cel mai probabil întâlnirea va avea loc saptămâna viitoare. De asemenea, Tajani a mai spus pe contul oficial de Twitter că această întâlnire este un pas important pentru recăpătarea încrederii.

Reprezentanții Facebook au confirmat acceptarea invitației și spun că „apreciem oportunitatea de dialog, să ascultăm opiniile acestora și să arătăm ce măsuri luăm pentru a oferi o mai bună protecție a intimității oamenilor”.

Pe lângă această întâlnire, Parlamentul European va organiza o serie de audieri în care vor fi implicate Facebook și alte companii din domeniu, însă, cel mai probabil, Mark Zuckerberg nu va fi prezent, conform unui purtâtor de cuvânt al instituției europene.

Nu e BANC, dar nu-i nici CFR-ul! Pentru că un tren a plecat cu 25 de secunde mai devreme, compania şi-a cerut scuze pasa... FOTO. O tânără din Italia a fost condamnată la închisoare după ce a denigrat românii pe Facebook: "Miros urât şi su...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri