„Eram plini de sânge și ne rugam să rămână fără gloanțe”. Mărturiile terifiante ale unui supraviețuitor al atacului armat din Noua Zeelandă

 

S-au rugat ca atacatorul să rămână fără gloanțe, atât puteau face. Supraviețuitorii masacrului din Noua Zeelandă au povestit ce s-a întâmplat în acele momente cumplite, în care 49 de oameni nevinovați au fost uciși și alți 48 răniți grav.

Supraviețuitorii atacului din Noua Zeelandă au dat detalii cutremurătoare din timpul minutelor în care liniștea din moschee a fost înlocuită de focuri de armă. Îngroziți, prinși într-o cursă fără scăpare, oamenii s-au prefăcut morți și s-au rugat ca autorul atacului să rămână cât mai repede fără gloanțe. 

Ali Ramzan a le-a spus reporterilor CNN că a văzut cum bărbatul de lângă el a fost împușcat în piept.

„Mă rugam să rămână fără gloanțe, îl imploram pe Dumnezeu să ne ajute. Când a făcut prima pauză, am încercat să mă ridic și să fug, dar omul de lângă mine mi-a zis să nu mă mișc. Câteva momente mai târziu, criminalul a venit lângă noi și l-a împușcat...îl cunoșteam...am văzut cum a fost împușcat direct în piept.

Mi-am dat seama că asta voi păți și eu. Eram plin de sângele care țâșnea din prietenul meu și așteptam să mor.”

Atacul lansat vineri asupra a două moschei din Christchurch, când persoane înarmate au deschis focul asupra celor aflaţi în moschei, s-a soldat cu moartea a 49 de persoane şi cu rănirea altor 50. Patru persoane au fost reţinute. Cele mai multe victime, 40, s-au înregistrat la moscheea al Noor, unde autorul atacului s-a identificat online înainte de masacru ca fiind cetăţeanul australian Brenton Tarrant. Pe un cont de Twitter care a fost şters, el a postat mai multe fotografii cu ceea ce par a fi încărcătoare de puşti şi un link către un manifest. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI