Antena Căutare

Măsurile de relaxare vor fi ridicate pe 4 mai. Italia iese din casă înaintea României

Măsurile de relaxare vor fi ridicate pe 4 mai în Italia, anuntă premierul Giuseppe Conte. Totul se va petrece gradual și doar după ce autoritățile din Peninsulă dau asigurări că riscurile infectării cu coronavirus au fost reduse la minimum. În România, abia din 14 mai se poate discuta despre ieșirea din case.

Măsurile de relaxare vor fi ridicate pe 4 mai. Italia iese din casă înaintea României
Primele restricții ridicate în Italia din 4 mai | Hepta

Premierul Italiei s-a adresat populației și a explicat într-o postare pe Facebook că și-ar dori să se redeschidă totul imediat, însă acest lucru nu este posibil.

„Mi-aş dori să pot spune: să redeschidem totul. Imediat. Începem de mâine dimineaţă… Dar o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Ar face curba îmbolnăvirilor să crească într-un mod necontrolat şi ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum”, este mesajul transmis italienilor de premierul Conte, pe Facebook.

Citește și: Ce presupune relaxarea măsurilor în România, din 15 mai

Măsurile de relaxare în Italia, luate doar în baza studiilor, nu la presiunea opiniei publice

Mai mult, Conte susține că nu cedează presiunilor publice și că relaxarea măsurilor va avea la bază studii aprofundate care să arate că riscul de infectare cu coronavirus a fost redus.

„Trebuie să acţionăm în baza unui plan (naţional), care ia în considerare particularităţile teritoriale. Relaxarea restricţiilor se va face pe baza unui studiu aprofundat şi a datelor ştiinţifice, nu pentru a satisface o parte a opiniei publice sau a satisface solicitările unor categorii de producători, ale unor companii individuale sau ale anumitor regiuni”, a adăugat Giuseppe Conte.

Citește și: Oficial! Când se vor redeschide școlile în România! Nelu Tătaru a făcut anunțul! Cu ce schimbări se vor confrunta elevii

Măsuri de relaxare în România, posibil din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că autoritățile se gândesc la măsurile de relaxare după încheierea stării de urgenţă, pe 15 mai, în funcţie de evoluţia situaţiei, precizând că aceasta se va întâmpla treptat şi că va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricţii.

„Ajutooor! Nu mai pot să rezist! Vreau jos!”. O fetiță a rămas agățată de un cablu electric, la 15 metri înălțime! Imagi... Un nou vaccin creat în Elveția ar putea fi administrat în masă. Imunitate cu un virus "fals", creat în laborat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x