Antena Căutare

Țara care deține un medicament ce ar putea trata coronavirusul. Cine sunt pacienții care vor primi, de azi, Remdesivir

Oamenii de știință din toate colțurile lumii depun eforturi uriașe pentru a stopa răspândirea coronavirusului și pentru a combate această infecție, iar acum, experții din Spania vor testa un medicament experimental.

Țara care deține un medicament ce ar putea trata coronavirusul. Cine sunt pacienții care vor primi, de azi, Remdesivir
Țara care deține un medicament ce ar putea trata coronavirusul. Cine sunt pacienții care vor primi, de azi, Remdesivir

Conform ABC News, experții din trei spitale din Spania, La Paz, din Madrid, Cruces, din Bilbao și Clinic, din Barcelona, vor începe adminstrarea unui medicament experimental în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus. Medicamenul va fi folosit, însă, în cazul celor care suferă de o infecție moderată ori severă.

Medicamentul se numește Remdesivir (Gilead) și este un antiviral injectabil ce a fost testat în timpul epidemiei de Ebola, în 2014. De asemenea, acest medicament a fost folosit pentru a combate alte coronavirusuri, între care SARS și MER.

Măsuri Excepționale - România a intrat, astăzi, în stare de urgență! Ce se va întâmpla în toată țara

Înainte de a fi administrat pacienților din Spania, acesta a fost testat în China, acolo unde a apărut pentru prima dată COVID-19.

La momentul actual, oamenii de știință desfășoară cinci studii clinice, două sunt în china, unul în Statele Unite ale Americii, iar altele în alte state asiatice.

Acesta nu este, însă, singurul medicament folosit pentru a stopa coronavirusul. Favilavir este primul medicament pentru a trata coroanvirusul aprobat în China. Confrom sursei citate, acest medicament și-a dovedit eficiența împotriva bolii și are efecte secundare minime. Studiul a fost, însă realizat pe 70 de pacienți.

Revoltător! 12 persoane, între care un copil și trei cadre medicale, infectate cu noul coronavirus de o tânără iresponsabilă. Ce a făcut femeia după ce s-a întors din Italia

Medicii încearcă să stopeze răspândirea coronavirusului cu alte două medicamente

De asemenea, un medicament folosit pentru a trata malaria și artrita reumatoidă și un antiviral folosit pentru a ameliora simptomele date de HIV ar putea să stopeze răspândirea coronavirusului. Conform La Vanguardia, cele două medicamente nu își propun să vindece infecția, în forma ei mai gravă, ci să împiedice răspândirea unei forme ușoare.

Video: Carantina nu-i o scuză pentru sedentarim! Un instructor de fitness coordonează antrenamente, de pe acoperișul une... Tragedia de la Vatican: Manifestările din Săptămâna Sfântă, fără credincioși. Papa Francisc se roagă, pe străzile pustii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x