Antena Căutare

Membrele trupei rusesti "Pussy Riot", condamnate la 3 ani de inchisoare. Madonna sare in apararea lor!

Nadejda Tolokonnikova (22 de ani), Maria Alyokhina (24 de ani) si Ekaterina Samutsevitch (29 de ani), care alcatuiesc trupa "Pussy Riots", au primit o sentinta intre trei si sapte ani de inchisoare, fiind acuzate, in urma cu sase luni, de "acte de huliganism, ura religioasa si ostilitate fata de crestinii ortodocsi", conform declaratiilor procurorului rus Alexei Nikiforov.

Fetele se afla in detentie provizorie de sase luni de zile, pentru ca au intepretat, pe data de 21 februarie, o rugaciune "punk", sustinand versurile prin masti jignitoare pentru autoritatile rusesti. "Rugaciunea" se intitula "Maica Domnului, alunga-l pe Putin" si a fost "recitata" in catedrala Hristos Mantuitorul, din Moscova, potrivit bbc.co.uk.

Intr-o tara in care religia a prins putere dupa caderea regimului comunist, fetele s-au vazut nevoite sa plece capul in fata autoritatilor. Cu toate acestea, multe personalitati rusesti au luat apararea fetelor, printre ei numarandu-se insusi presedintele Vladimir Putin: "Nu au reusit sa dovedeasca nimic prin faptele lor. Chiar si asa, nu consider a ar trebui pedepsite sever".

Surprinzator, printre vedetele internationale care iau apararea fetelor se numara si Madonna, care a suparat deja "ortodoximea" de la Moscova. Vedetei i s-a interzis sa mai sustina concerte in Rusia, iar toate cele programate sunt deja in curs de anulare.

"Sa iei apararea trupei Pussy Riot inseamna sa te implici in probleme interne ale Rusiei si sa pui presiune pe decizia tribunalului", astfel a fost acuzata Madonna, dar si trupe precum Red Hot Chilli Peppers si Faith no More, de catre reprezentantul de presa al unui grup monarhist.

Foto: newyorker.com

Hollande, Sarkozy si Chirac sunt vecini in vacanta. Vezi unde se relaxeaza in concediu!... Bashar Al-Assad nu cedeaza: Siria va fi "curata de teroristi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x