Antena Căutare

Microsoft evalueaza achizitia Yahoo. Actiunile companiei cresc cu peste zece procente

Actiunile companiei Yahoo au crescut cu peste zece procente miercuri, dupa ce informatii provenite din surse apropiate companiei au lasat sa se inteleaga faptul ca Microsoft, un petitor mai vechi, va reveni cu o oferta noua pentru achizitie, informeaza ABC News.



Conform surselor citate, conducerea Microsoft dezbate, de pe puncte diametral opuse, oportunitatea achizitiei Yahoo. Reprezentantii companiilor au refuzat sa comenteze informatiile.

Scenariul preluarii Yahoo de catre Microsoft este foarte probabil, dat fiind modul de operare al celei mai mari companii producatoare de software din lume si faptul ca gigantul IT detine capital suficient pentru tranzactie.

Totusi, Microsoft si Yahoo sunt parteneri intr-un proiect ce implica motoare de cautare pe Internet, ceea ce inseamna un minus la capitolul motivatie pentru o achizitie completa. Scaderea vanzarilor la nivel mondial a computerelor personale si trendul negativ in aceasta privinta este un alt argument care va cantari greu in luarea deciziei la Microsoft.

Yahoo ramane, insa, unul dintre cele mai puternice brand-uri de pe Internet, cu o audienta de aproximativ 800 de milioane de utilizatori, chiar daca acestia petrec mai putin timp pe paginile Yahoo, favorizan Facebook.

Sursa: Antena3
Foto: iwalker.wordpress.com

BBC anunta disponibilizarea a 2.000 de angajati... Un concurs de mancaruri iuti s-a lasat cu sangerari nazale si dureri atroce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x