Antena Căutare

Mihail Bergman, reprezentantul transnistrean in Rusia: "Dosarul grupului Ilascu a fost fabricat"

Dosarul grupului Ilascu a fost fabricat, iar materialele anchetei au disparut. Declaratia a fost facuta de reprezentantul special in Federatia Rusa al liderului transnistrean, Mihail Bergman. Intr-un interviu pentru "Moskovski Komsomolet", Bergman sustine ca dosarul a fost semnat de fostul sef al securitatii de la Tiraspol Vladimir Antiufeev care este principalul suspect in disparitia mai multor documente de rezonanta, relateaza publika.md.

In interviul pentru publicatia rusa, Mihail Bergman spune ca KGB-ul din regiunea transnistreana a intentat un dosar penal pe numele fostului sef al securitatii de la Tiraspol. Pretext pentru initierea urmaririi penale a constituit disparitia din arhiva Curtii Supreme de Justitie de la Tiraspol a mai multor dosare de rezonanta, inclusiv cel al grupului "Bujor", al carui lider a fost Ilie Ilascu.

Membrii grupului Ilascu au fost arestati, judecati si condamnati, in 1992, de regimul de la Tiraspol, fiind acuzati de "acte de terorism" in razboiul de pe Nistru. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, la 8 iulie 2004, ca guvernul Republicii Moldova si cel al Federatiei Ruse se fac vinovate de condamnarea si tinerea in detentie a membrilor grupului Ilascu.

Washington Times: Decat in democratia de astazi, romanii prefera sa traiasca in comunism... Cutremur de 7,6 grade in Filipine! A fost emisa alerta de tsunami...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x