Antena Căutare

Miting de amploare la Varsovia: Zeci de mii de oameni, impotriva politicii Guvernului Tusk

Zeci de mii de manifestanti s-au reunit, sambata, la Varsovia, cu scopul de a denunta politica Guvernului de centru condus de catre Donald Tusk, la apelul unor organizatii sindicale sau religioase si a partidelor de dreapta din opozitie, relateaza AFP. Politia poloneza nu a comunicat numarul manifestantilor, dar organizatorii au anuntat 100.000 de participanti.

Veniti din diferite regiuni ale tarii la apelul Sindicatului Solidaritatea, postului ultracatolic Radio Maryja si partidului conservator Dreptate si Justitie (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski, manifestantii au umplut, la pranz, o piata in centrul Varsoviei, unde au asistat la o slujba.

Agitand steaguri nationale alb-rosii, ale Solidaritatii, pancarte pe care se puteau citi sloganuri impotriva Guvernului Tusk sau de sustinere fata de postul Radio Maryja si postul sau de televiziune Trwam, manifestantii protestau fata de "absenta dialogului social" si cresterea la 67 de ani a varstei de pensionare. Ei reclamau "respectarea drepturilor civice si pluralismul mass-media".

Dupa slujba, manifestantii urmau sa parcurga aproximativ trei kilometri catre un cartier istoric din capitala, cu scopul de a asculta discursuri sustinute de catre organizatori.

"Eu am venit sa manifestez pentru a arata ca exista oameni carora nu le place ceea ce se intampla in prezent in Polonia. Situatia economica se inrautateste, iar copiii nostri vor avea o viata si mai grea ca noi", a declarat pentru AFP Piotr Zaremba, venit de la Czarna Bialostocka, la aproximativ 220 de kilometri est de Varsovia.

In pofida situatiei macroeconomice relativ bune, Polonia este afectata de o rata a somajului de peste 12%. Guvernul a adoptat recent o noua lege privind varsta de pensionare, care va creste in mod progresiv pana la 67 de ani, spre marea nemultumire a sindicatelor.

Foto: Intactimages

Consulul Romaniei la Milano, preocupat de sufletul manechinelor si ingrijorat de disfunctiile erectile cauzate de steroi... Fostul premier bulgar Serghei Stanisev, noul presedinte al Partidului Socialist European ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x