Antena Căutare

Mohammad Munaf este cautat de Interpol

Ministerul Justitiei informeaza ca Mohammad Munaf este urmarit international, potrivit Interpol. Irakianul a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru terorism.

"La data de 24 aprilie 2008, cetateanul irakian si american Mohammad Munaf a fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I Penala la o pedeapsa privativa de libertate de 10 ani inchisoare pentru acte de terorism savarsite atat pe teritoriul tarii cat si in afara acestuia, impotriva unor cetateni romani",

Conform Biroului National Interpol Mohammad Munaf este urmarit international.

"Ministerul Justitiei, precum si autoritatile romane cu responsabilitati in materie au depus si depun toate eforturile pentru a se asigura infaptuirea Justitiei si pentru punerea in executare a hotararii de condamnare pronuntate de instantele romane, avand in vedere cadrul cooperarii judiciare internationale in materie penala. Ministerul Justitiei nu a fost informat pana in prezent de catre autoritatile judiciare irakiene cu privire la solutia pronuntata de instanta irakiana", mai informeaza MJ.

Mohammad Munaf a fost eliberat miercuri de autoritatile americane. Acesta este acuzat de complicitate, alaturi de Omar Hayssan, in cazul rapirii celor trei jurnalisti romani, in 2005. Potrivit unor surse judiciare, autoritatile de la Bucuresti incearca sa obtina extradarea lui Munaf pentru a-si ispasi pedeapsa. Acest lucru ar putea fi insa imposibil daca Munaf ramane pe teritoriul irakian, pentru ca nu exista tratat de extradare cu Irakul.

Munaf a fost condamnat la moarte pentru fapta sa, insa Tribunalul din Irak a anulat sentinta. Cu toate acestea, investigatiile continua. Dosarul lui Munaf a fost trimis Curtii Penale Centrale Irakiene.

Citeste si Jurnalul!

Washington Post a suspendat o jurnalista, laureata a premiului Pulitzer, pentru plagiat... Prezentatoare de la Rai Uno, talharita de trei straini, posibil romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x