Antena Căutare

Mohammed Ibrahim Mekkawi, considerat noul lider Al-Qaeda, s-a predat in Egipt

Unul dintre cei mai cautati teroristi de pe lista Al-Qaeda, intocmita de FBI, a fost arestat de politie pe Aeroportul din Cairo, relateaza The Telegraph. Mohammed Ibrahim Mekkawi, fost ofiter in armata egipteana si un militant islamist s-a predat autoritatilor, miercuri, intr-o incercare de a-si reduce sentinta.

Vestea ca un membru important al Jihadului a fost arestat a creat un scurt moment de fericire, existand posibilitatea ca aceasta sa fie cel care a coordonat atentatele teroriste "Saif al-Adel" sau "Sword of Justice" din Africa.


Insa Mohammed Ibrahim Mekkawi, pe numele sau adevarat Saif al-Adel, a infirmat imediat ca s-ar afla in spatele atentatelor cu bomba de la ambasadele Kenyei si Tanzaniei din 1998.

„Tot ce s-a spus despre mine sunt numai minciuni. Nu am luat niciodata parte de aceste actiuni teroriste", a spus Mekkawi, imediat dupa ce a fost retinut pe aeroport.

„Am decis sa revin in Egipt pentru a trai in pace si pentru ca eu cred in nevinovatia mea", a adaugat acesta.

In 1981, Mohammed Ibrahim Mekkawi a fost trimis in inchisoare, alaturi de alti membri ai Jihadului, fiind acuzat de asasinarea presedintelui egiptean, Anwar Sadat. Alaturi de Mekkawi a fost incarcerat si Ayman Zawahiri, un alt membru important in Al-Qaeda, care in cele din urma a fost eliberat.

foto: The Telegraph

Vasul de croaziera naufragiat Costa Allegra a ajuns in portul Victoria din Insulele Seychelles... Presa germana dupa ce Romania blocat aderarea Serbiei: „Diaconescu a actionat la indicatiile lui Basescu”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x