Antena Căutare

Presa germana dupa ce Romania blocat aderarea Serbiei: „Diaconescu a actionat la indicatiile lui Basescu”

Presa germana lanseaza astazi ipoteza ca Traian Basescu s-a implicat in decizia lui Diaconescu in ceea ce priveste pozitia fata de aderarea Serbiei in UE.

„Ce anume solicita Romania ramane neclar chiar si pentru restul participantilor. S-a creat impresia ca ministrul de Externe a actionat la indicatiile lui Basescu, care se afla intr-o situatie dificila pe plan intern dupa debarcarea Guvernului Boc. Se presupune ca Basescu a incercat sa isi arate puterea prin politica externa. Nu este clar daca Romania a dorit sa foloseasca tema discutata drept levier pentru a obtine aderarea la spatiul Schengen. Cuvantul Schengen nu a fost rostit pe parcursul discutiilor", noteaza jurnalistii germani de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), conform Jurnalul.ro.

Refuzul Romaniei de a sustinere aderarea tarii vecine in Uniune a creat stupefactie in randul germanilor.

„Doar Romania franeaza. Ministrul de Externe al Romaniei a socat asistenta cu o grija exagerata pentru minoritatea vlaha din Serbia. Romania solicita Serbiei ca vlahii sa fie recunoscuti drept romani", scrie si Sudwest Presse.

Foto: Captura FAZ

Mohammed Ibrahim Mekkawi, considerat noul lider Al-Qaeda, s-a predat in Egipt... Nicolas Sarkozy a fost amenintat cu moartea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x