A fost descoperită adevărata cauză a incendiului de la catedrala Notre Dame? Dezvăluire scandaloasă! Muncitorii au recunoscut

 

Câțiva dintre muncitorii care au lucrat la catedrala Notre Dame înainte de izbucnirea incendiului au fumat pe șantier. Dezvăluirea a fost făcută de întreprinderea Le Bras Frères, ce monta eşafodajul în jurul turlei edificiului, cu precizarea că nu aceasta ar fi fost cauza dezastrului. 

Întreprinderea Le Bras Frères a recunoscut şi a „regretat”, miercuri, faptul că unii dintre angajaţii ei au „încălcat” interdicţia de fuma pe şantier, însă a „exclus” orice legătură cu incendiul catedralei.

„Efectiv, există colegi care, din când în când, au încălcat această interdicţie şi regretăm acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al întreprinderii, Marc Eskenazi, care a dat asigurări că „în niciun caz un chiştoc de ţigară nestins s-ar putea afla la originea incendiului de la Notre-Dame de Paris”. Aceşti „colegi au recunoscut în faţa poliţiştilor că au fumat”, a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al Le Bras Frères a reacţionat astfel în urma unui articol publicat în ediţia de miercuri de Le Canard enchaîné, ce dezvăluie că anchetatori au găsit şapte chiştoace la faţa locului.

„Exista efectiv o interdicţie de a fuma pe eşafodaj”, a continuat Marc Eskenazi. Însă, dacă „această interdicţie era mai mult sau mai puţin respectată”, este totuşi „un pic complicat să se coboare pentru că asta ia timp”, a explicat el, potrivit News.ro. 

Cu toate acestea, este „în afara discuţiei” ca această neglijenţă să se afle la originea incendiului, a insistat el, subliniind că „dacă cineva a încercat să aprindă un foc în şemineu, punând un chiştoc pe o grindă de stejar, nu se va întâmpla cine ştie ce”. „Oricum este exclus”, a subliniat el.

Evocând pista unui incendiu provocat de motoare electrice ale ascensoarelor eşafodajului, Marc Eskenazi a subliniat că aceste motoare ”nu ridicau vreo problemă”.

„Oricum, ele sunt departe de turlă şi s-a stabilit că incendiul a pornit înăuntrul edificiului”, a argumentat el.

„În niciun caz ei nu pot fi vinovaţi de incendiu”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Tot potrivit lui Marc Eskenazi, Direcţia regională a afacerilor culturale (DRAC) din Île-de-France a „mandatat Le Bras Frères cu lucrările de consolidare şi securizare ale catedralei”.

„Cele trei frontoane ale catedralei sunt pe cale să fie consolidate şi susţinute pentru a consolida structura edificiului”, iar „o prelată este folosită”, a detaliat el.

În paralel, „urmează să se întreprindă lucrări în vederea scoaterii vitraliilor catedralei, iar un eşavodaj urmează să fie ridicat în jurul eşafodajului care a fost afectat de foc, pentru a-l consolida, iar într-o a doua fază pentru a-l demonta”, a mai anunţat el.

Într-un e-mail datat la 18 aprilie, la trei zile după incendiu, consultat de AFP, DRAC Île-de-France a mulţumit ”foarte sincer” Le Bras Frères pentru ”deplinul angajament” al întreprinderii în ”operaţiunile de securizare, consolidare de urgenţă şi salvare a edificiului”, comandându-i aceste prestaţii.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe