Căutare Live

Ce motiv de sărbătoare au musulmanii din mai multe țări începând cu această zi

Musulmanii din Arabia Saudită și din cel puțin șapte state din Orientul Mijlociu sărbătoresc marți încheierea lunii postului islamic al Ramadanului, printr-un festival numit Eid al-Fitr, care va dura trei zile

Musulmanii din Arabia Saudită și din cel puțin șapte state din Orientul Mijlociu sărbătoresc marți încheierea lunii postului islamic al Ramadanului, printr-un festival numit Eid al-Fitr care va dura trei zile.

În mod tradițional, această perioadă durează trei zile ca sărbătoare oficială în toate țările cu majoritate musulmană, însă numărul zilelor poate să varieze în funcție de țară.

Începutul festivalului Eid al-Fitr nu este determinat doar de încheierea Ramadanului, acesta începe și cu prima vizionare a lunii noi, de aceea majoritatea musulmanilor trebuie să aștepte până noaptea ca să poată spune o dată sigură. Anunțul este făcut numai de autoritățile musulmane, atunci când Înalta Curte de Justiție anunță la toate posturile de televiziune și în presă că festivalul Eid a început.

În timpul festivalului, musulmanii încep să participe la rugăciuni, urmate de o scurtă predică imediat după zori. Aceste rugăciuni se țin în săli mari sau moschei, de asemenea în unele țări poate fi ținută și în aer liber. Oamenii se felicită după terminarea rugăciunii și își petrec restul zilelor vizitănd rudele și prietenii, aceștia din urmă oferindu-le mâncărurile tradiționale, precum biscuiți și budinci, pregătite cu o seară înainte sau chiar în dimineața aceea.

Capitalele țărilor musulmane își decorează orașele cu lumini festive și țin un carnaval pentru a comemora sfârșitul lunii sfiinte. De asemenea, în unele țări se vizitează cimitirele pentru a le oferi respectul membrilor de familie care au murit.

În prima zi din festivalul Eid al-Fitr, postul voluntar nu este permis, deoarece musulmanii sunt încurajați să sărbătorească încheierea unei luni de închinare și abstinență de la alimente.

Corpul unui turist de pe vaporul scufundat pe Dunăre a fost găsit la 100 de kilometri de locul naufragiului... Femeile devin emblema industriilor...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri