Antena Căutare

NASA: Rover-ul Curiosity a detectat un "obiect stralucitor" pe Marte

Robotul Curiosity, trimis de americani sa exploreze "planeta rosie", a gasit "un obiect stralucitor" pe solul martian. Potrivit expertilor NASA, citati de AFP, obiectul descoperit ar putea fi o piesa a roverului care s-a spart.

"Echipa care se ocupa de Curiosity a decis sa nu utilizeze bratul robotizat dupa ce a detectat prezenta unui obiect stralucitor pe sol, care ar putea fi o piesa a robotului", a anuntat NASA.

"Curiosity este pe cale de a realiza alte fotografii ale obiectului pentru a ajuta echipa sa identifice si sa evalueze impactul sau eventual asupra activitatilor" robotului, au adaugat expertii NASA.

La sfarsitul saptamanii trecute, Curiosity s-a oprit pe o zona cu nisip, pentru a preleva mostre de sol in vederea curatarii si testarii materialului sau de colectare geologica.

Robotul a descoperit, in septembrie, pe solul martian, pietre ce provin din albia unui fost curs de apa.

Curiosity este prima misiune de astrobiologie lansata de NASA, fiind de asemenea si cel mai sofisticat si mai performant laborator stiintific robotizat trimis vreodata de pamanteni pe o alta planeta.

Foto: nasa.org

"M-am saturat de romani". Cum a umilit un ofiter neozeelandez un cuplu de romani... Cu Al-Qaeda nu e de joaca: Trei yemeniti, torturati si decapitati pentru spionaj ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x