Antena Căutare

NATO îşi susţine aliatul turc în urma ofensivei în nordul Siriei

NATO îşi susţine aliatul turc, un aliat strategic, în prima reuniune la nivel ministeral a Alianţei după ofendiva Turciei în nordul Siriei, dominată de îngrijorări în domeniul umanitar, şi a primit cu răceală ideea Germaniei de a se crea o zonă de securitate internaţională în zonă, relatează Euronews.

”Nu s-a depus o cerere în vederea unei misiuni NATO în nord-estul Siriei”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg.

”Cred ferm că lucrul de care avem nevoie este un efort de susţinere a procesului politic, obţinerea unei soluţii durabile, iar NATO susţine puternic eforturile depuse sub egida ONU în vederea găsirii unei soluţii la criza din Siria”, a subliniat el.

Ministrul belgian al Apărării nu este împotriva unei zine de securitate în nordul Siriei, însă acest lucru este greu realizabil fără acordul Turciei şi Rusiei.

”Nu ne opunem principiului de a reflecta la o formulă ca aceasta, a unei zone internaţionale, dar pentru moment există o situaţie pe teren care a evoluat în urma acordurilor între Turcia şi Rusia”, a declarat Didier Reynders.

”Vedem cum evoluează lucrurile, aşadar vom analiza mai concret situaţia la faţa locului înainte de a vedea dacă o astfel de iniţiativă poată să fie pusă efectiv în practică”, a adăugat el.

Pe teren, Turcia şi-a întrerupt ofensiva în urma acordului încheiat cu Rusia, iar kurziii îşi continuă retragerea, dislocaţi din zone situate în apropierea frontierei turco-siriene. Această retragere este supravegheată de către forţe ruse, farte prezente în regiune.

Sursa : news.ro

Kurzii acceptă planul german cu privire la crearea unei zone de securitate ”sub control internaţional”... O profesoară însărcinată a fost omorâtă pe șosea! Ucigașul ei a fost filmat! Atenție, imagini tulburătoare! Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x