Antena Căutare

Articole despre nordul siriei

Retragerea forţelor kurde din nordul Siriei s-a încheiat înaintea expirării ultimatumului ruso-turc, anunţă Moscova

Rusia a anunţat marţi că retragerea forţelor kurde din nordul Siriei - efectuată în cadrul unui acord ruso-turc - s-a încheiat ”mai devreme decât s-a prevăzut”, relatează Reuters.

Marti, 29.10.2019, 17:57

Şase militari sirieni, ucişi în nordul Siriei în confruntări armate cu forţele Ankarei

Şase militari sirieni au fost ucişi marţi în confruntări armate cu forţe care susţin Ankara, în nordul Siriei, a anunţat un ONG, relatează AFP.

Marti, 29.10.2019, 15:54

AFP: Mii de jihadişti, foşti combatanţi SI, zac într-o stare precară înghesuiţi într-o închisoare în nordul Siriei

Bărbaţi, adulţi dar şi minori, de diverse naţionalităţi - inclusiv francezi, belgieni şi marocani -, dintre care mulţi se încrâncenau să apere, în urmă cu doar câteva luni ultima redută a Statului Islamic (SI) la Baghouz, se află între cei aproximativ 5.000 de presupuşi jihadişti înghesuiţi, într-o stare precară, într-o închisoare kurdă din Hasakah, în nordul Siriei, în care AFP scrie că a obţinut un acces excepţional.

Marti, 29.10.2019, 15:06

Moscova trimite 300 de militari din Cecenia în nordul Siriei ”să efectueze operaţiuni speciale” şi 20 de vehicule blindate suplimentare

Aproximativ 300 de militari ruşi desfăşuraţi în Cecenia au fost trimişi ca întăriri în nord-estul Siriei, în cadrul acordului ruso-turc cu privire la retragerea kurzilor din nordul Siriei, a anunţat vineri armata rusă, relatează AFP.

Vineri, 25.10.2019, 14:27

Acordul ruso-turc cu privire la nordul Siriei este doar temporar, afirmă emisarul ONU pentru Siria Geir Pedersen

Acordul ruso-turc cu privire la nord-estul Siriei va fi doar ”temporar”, a anunţat emisarul ONU pentru Siria Geir Pedersen, declarându-se optimist cu privire la rezultatul primei reuniuni a Comitetului Constituţional sirian, prevăzute săptămâna viitoare la Geneva, relatează AFP.

Vineri, 25.10.2019, 10:59

NATO îşi susţine aliatul turc în urma ofensivei în nordul Siriei

NATO îşi susţine aliatul turc, un aliat strategic, în prima reuniune la nivel ministeral a Alianţei după ofendiva Turciei în nordul Siriei, dominată de îngrijorări în domeniul umanitar, şi a primit cu răceală ideea Germaniei de a se crea o zonă de securitate internaţională în zonă, relatează Euronews.

Vineri, 25.10.2019, 10:39

O ”zonă de securitate sub control internaţional” în nordul Siriei propusă de Germania, întâmpinată cu rezerve în NATO

Ideea susţinută de Germania cu privire la crearea unei ”zone de securitate sub control internaţional” în nordul Siriei a fost salutată de către secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, însă este privită cu rezerve serioase în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, relatează AFP.

Joi, 24.10.2019, 10:03

Trump salută un ”mare succes” în crearea ”zonei de securitate” turce în nordul Siriei

Preşedintele american Donald Trump a apreciat miercuri că un ”mare succes” a avut loc în Siria prin crearea unei ”zone de securitate” şi a anunţat că urmează să se exprime cu privire la acest subiect la Casa Albă, relatează AFP.

Miercuri, 23.10.2019, 17:36

Confruntări armate în oraşul Ras al-Ain, în pofida armistiţiului americano-turc în nordul Siriei

Tiruri de artilerie şi bombardamente semnalau confruntări armate sporadice vineri, în sectorul Ras al-Ain, în nord-estul Siriei, potrivit unui jurnalist al agenţiei prezent la Ceylanpinar, de partea turcă a frontierei, la o zi după anunţarea unui armistiţiu americano-turc, relatează Reuters.

Vineri, 18.10.2019, 10:42

Kurzii acuză Ankara că foloseşte armament neconvenţional - fosfor alb şi napalm - în ofensiva din nordul Siriei

Autorităţile kurde din Siria au acuzat joi Turcia de faptul că recurge la armament neconvenţional - fosfor alb şi napalm - în ofensiva din nordul acestei ţări devastate de război, relatează AFP.

Joi, 17.10.2019, 17:20

Armata siriană preia baze militare abandonate de SUA în nordul Siriei; un convoi rus se întâlneşte cu unul american pe drumul de la Minbej la Kobane

Armata siriană a preluat controlul asupra mai multor baze militare din nord-estul Siriei abandonate de către forţele americane, a anunţat miercuri televiziunea publică rusă, relatează Reuters.

Miercuri, 16.10.2019, 17:19

Erdogan îndeamnă forţele kurde să se dezarmeze şi să retragă din nordul Siriei, refuză să se întâlnească cu Pence şi Pompeo şi refuză orice armistiţiu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a somat miercuri forţele kurde să depună armele şi să se retragă din nordul Siriei, respingând astfel îndemnul la un armistiţiu al preşedintelui american Donald Trump, care şi-a trimis în Turcia vicepreşedintele, Mike Pence, cu scopul de a-i smulge un acord, relatează AFP.

Miercuri, 16.10.2019, 16:36
Statele Unite sancţionează două ministere şi trei oficiali guvernamentali turci, ca reacţie la ofensiva din nordul Siriei

Statele Unite sancţionează două ministere şi trei oficiali guvernamentali turci, ca reacţie la ofensiva din nordul Siriei

Statele Unite au sancţionat luni două ministere şi trei oficiali guvernamentali din Turcia, ca reacţie la ofensiva militară a Ankarei în nordul Siriei, relatează BBC.

Marti, 15.10.2019, 09:07

Atacuri aeriene şi tiruri de artilerie turce în nordul Siriei, în apropiere de frontieră

Turcia a efectuat miercuri ”atacuri aeriene” în regiunea Ras al-Ain, situată în nordul Siriei, la frontiera cu Turcia, a anunţat un ONG, la puţin timp după ce Ankara a anunţat lansarea ofensivei sale împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă, relatează AFP.

Miercuri, 09.10.2019, 17:41

Erdogan anunţă începutul Operaţiunii ”Izvorul Păcii” împotriva kurzilor în nordul Siriei

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri pe Twitter începutul unei noi operaţiuni militare împotriva miliţiei kurde Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), oaia neagră a Ankarei, susţinută însă de către ţări occidentale, relatează AFP.

Miercuri, 09.10.2019, 16:30

UE se opune unei ofensive a Turciei în nordul Siriei

Uniunea Europeană (UE) a avertizat luni împotriva unei ofensive a Turciei în nord-estul Siriei, deoarece ”o reluare a ostilităţilor ar submina eforturile angajate în vederea unei soluţionări a acestui conflict”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei europene, relatează AFP.

Luni, 07.10.2019, 17:04

Trump afirmă că a decis să retragă trupele din nordul Siriei pentru că vrea să-i lase pe turci şi kurzi ”să rezolve situaţia”

Donald Trump a justificat luni decizia Statelor Unite de a-şi retrage trupele din nordul Siriei, afirmând că vrea să-i lase pe protagoniştii implicaţi în acest conflict să ”rezolve situaţia”, relatează AFP.

Luni, 07.10.2019, 16:37

Forţele americane încep să se retragă de la frontiera turcă, în nordul Siriei, deschizând calea unei ofensive turce împotriva forţelor kurde

Forţele americane au început luni să se retragă din zone situate în apropierea frontierei turce, în nordul Siriei, potrivit unor surse kurde şi unui ONG, deschizând astfel calea unei ofensive militare promise de Ankara împotriva forţelor kurde, relatează AFP.

Luni, 07.10.2019, 12:37

Delegaţie americană în Turcia, în vederea coordonării unei ”zone de securitate” în nordul Siriei

O delegaţie americană se află în Turcia în vederea deschiderii unui centru de operaţiuni menit să coordoneze împreună cu Ankara înfiinţarea unei ”zone de securitate” în nordul Siriei, relatează AFP.

Marti, 13.08.2019, 10:43

Ultimele știri

x