Antena Căutare

Netanyahu anunţă că va anexa o parte din Cisiordania, dacă va câştiga alegerile

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că intenţionează să anexeze Valea Iordanului din Cisiordania ocupată, dacă va câştiga alegerile generale de săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că intenţionează să anexeze Valea Iordanului din Cisiordania ocupată, dacă va câştiga alegerile generale de săptămâna viitoare, transmite Reuters.

”Îmi anunţ astăzi intenţia ca, după instalarea unui guvern nou, să aplic suveranitatea Israelului în Valea Iordanului şi nordul Mării Moarte”, a afirmat Netanyahu într-un discurs transmis în direct de televiziunile israeliene.

Netanyahu, care se luptă pentru viaţa sa politică în alegeri foarte strânse, şi-a reafirmat angajamentul de a anexa toate aşezările israeliene din Cisiordania, dar a spus că o astfel de măsură nu va avea loc înainte de publicarea mult-aşteptatului plan de pace american şi consultări cu preşedintele Donald Trump.

Washingtonul nu a comentat imediat discursul premierului israelian.

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a afirmat într-o declaraţie, la scurt timp după discursul lui Netanyahu, că liderul israelian ”este principalul distrugător al procesului de pace”.

Valea Iordanului, pe care palestinienii vor să o includă în perimetrul estic al unui stat din Cisiordania şi Fâşia Gaza, se întinde de la Marea Moartă, în sud, la oraşul israelian Beit Shean, situat în nord. Israelul a capturat Cisiordania în timpul războiului din 1967.

Valea, care are o suprafaţă de 2.400 de kilometri pătraţi, reprezintă aproape 30% din teritoriul Cisiordaniei. Israelul îşi afirmă de mult timp intenţia de a menţine controlul militar în regiune, în cadrul oricărui acord de pace cu palestinienii.

Sursa : news.ro

A vrut să treacă granița cu o identitate falsă, dar a omis un detaliu care l-a sabotat! „Era clar că nu arăta ca un om d... SUA anunţă noi sancţiuni împotriva Hamas, Statul Islamic, Garda Revoluţionară din Iran şi a altor grupări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x