Căutare Live

Netanyahu, evacuat de la un miting electoral la Ashkelon, în urma unei alerte de tir de rachetă din Fâşia Gaza; armata israeliană efectuează atacuri aeriene ca represalii

Aviaţia israeliană a efectuat atacuri aeriene în Fâşia Gaza, în noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după un tir de proiectil din enclava palestiniană, în care la putere se află mişcarea islamistă Hamas, care a condus la evacuarea premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu de la un miting electoral, relatează AFP.

”Avioane şi elicoptere au lovit mai multe ţinte teroriste Hamas în Fâşia Gaza. Între ţintele vizate se află posturi militare”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Un ”proiectil” tras din Fâşia Gaza către teritoriul israelian a fost interceptat de sistemul de apărare Domul de fier, a anunţat miercuri seara armata .

Anterior armata a anunţat că sirene au răsunat în oraşul Ashkelon, unde avea loc o reuniune a lui Benjamin Netanyahu, aflat în campanie în alegerile primare ale Partidului său Likud de joi.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea publică Kan 11, Netanyahu şi soţia sa, Sara, au fost evacuaţi din sala în care se aflau aproximativ 100 de membri ai Partidului Likud, din cauza unei ”alerte cod roşu”.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu evacuated from campaign event after rocket fired from Gaza Strip.

The Israeli military said its air defense system, known as Iron Dome, intercepted the rocket. There were no reports of casualties.

— ABC News (@ABC)

În septembrie, liderul partidului de dreapta, aflat la acea vreme în campanie în vederea unor alegeri legislative, a fost evacuat de la un miting în oraşul Ashdod (sud), după ce sirene au anunţat tiruri de rachete.

Joi membri ai Partidului Likud sunt chemaţi să-şi aleagă liderul, în cadrul unor alegeri primare reclamate de principalul rival al lui Netanyahu, Gideon Saar, hotărât să-i ia locul.

Alegeri legislative sunt prevăzute la 2 martie în Israel, al treilea scrutin în mai puţin de un an, în speranţa încheierii celei mai grave crize politice din istoria ţării.

Liderii partidelor care s-au clasat primele în alegeri - Likud şi ”Albastru-alb” - nu au reuşit să foemze un guvern.

La 19 şi 20 decembrie, două tiruri de rachetă au fost trase din Fâşia Gaza către Israel, fără să se soldeze cu morţi, potrivit armatei. ca răspuns, armata israeliană a bombardat în două rânduri instalaţii Hamas.

Israelul consideră responsabilă mişcarea islamistă de orice tir de rachetă din enclava palestiniană, în pofida faptului că israelienii ţintesc şi alte mişcări armate palestiniene.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Israelul a purtat din 2008 trei războaie sângeroase împotriva mişcării Hamas şi unor grupări armate aliate acesteia în Fâşia Gaza, în care trăiesc două milioane de palestinieni, dur afectaţi de conflicte, sărăcie şi o blocadă israeliană impusă de peste zece ani.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Zece militari ucişi în nordul Burkina Faso, o ţară aflată în doliu în urma unui atac soldat cu 42 de morţi, cel mai sâng...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri