Antena Căutare

Nicolas Sarkozy a interzis branza in meniurile de la Palatul Elysee. De vina este dieta!

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a interzis branza in Palatul Elysee. Anuntul a fost facut chiar de bucatarul-sef de la palat. O asemenea decizie pare un sacrilegiu pentru un sef de stat francez, relateaza The Telegraph.

Bernard Vaussion, bucatar la Elysée de cinci presedinti incoace, a dezvaluit ca de vina este dieta sa. Sub indrumarea atenta a sotiei sale, Carla Bruni, Sarkozy a decis sa fie mai atent cu ce alimente ii cresc nivelul de colesterol, asa ca a interzis acest aliment de pe masa sa.


Spre deosebire de predecesorii sai, carora nu le era frica de mesele apetisante, Sarkozy prefera mancaruri usoare, cu legume si carne alba. In plus, nu bea deloc vin, o alta mandrie nationala a francezilor.

In urma cu zeci de ani, Charles de Gaulle declarase: "Cum poate cineva sa guverneze o tara care are 246 de tipuri de branza?" Sarkozy a preferat sa elimine pentru totdeauna sursa de neliniste a lui de Gaulle.

Branza e atat de identificata cu spiritul francez, incat republicanii americani i-au numit "maimute lase mancatoare de branza", in momentul in care au refuzat sa sprijine invadarea Irakului, in 2003.

Inconstienta la volan! Un copil a intrat cu toata familia in rau!... Criza financiara din Europa creste rata sinuciderilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x