Nimeni nu voia să audă această veste cruntă. Francezii au aflat adevărul despre incendiul de la Notre Dame!

 

Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu estecertă, scrie The Guardian.

Un anunţ similar a fost făcut de pompierii francezi care susţin că nu sunt siguri dacă acest foc mai poate fi oprit.

”Ceea ce este mai rău s-a evitat, chiar dacă bătălia nu a fost în totalitate câştigată”, a declarat şeful statului la faţa locului, pe treptele edificiului sinistrat. Însă ”vom reconstrui această catedrală”, a promis el.

În mijlocul nopţii de luni spre marţi, pompierii au anunţat că focul, care a izbucnit la ora locală 19.00 (20.00, ora României), a fost ”controlat”, dar că rămân ”focare reziduale de stins”.

Au fost necesare mai multe ore pentru a se stinge flăcările, care au alimentat temerea, la un moment dat, că ”structura se va surpa”, a declarat locotenent-colonelul Gabriel Plus, un purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

Cu toate acestea, ”bianţul este dramatic”, a adăugat el, după care a precizat că ”ansamblul acoperişului este sinistrat, ansamblul şarpantei este distrus, o parte a boltei s-a prăbuşit, săgeata nu mai există”.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe