Antena Căutare

Ninsorile fac probleme în Europa. Sute de șoferi, printre care și români, blocați în nămeți

Ninsorile și vremea rea fac ravagii în mai multe țări din Europa, iar Ministerul de Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Portugalia şi Croaţia că este cod roşu de furtuni de-a lungul zonelor de coastă. Franța, Spania sunt printre cele mai afectate de nămeți, iar Anglia se pregătește pentru cea mai grea iarnă din ultimii ani.

Ninsorile fac probleme în Europa. Sute de șoferi, printre care și români, blocați în nămeți
Vreme extremă în Europa

Citește și:

Când vor avea loc primele ninsori în România. Directorul ANM, precizări despre vremea din această iarnă

Iarna a pus probleme și în Spania unde circulația a fost întreruptă pe mai multe drumuri din nordul şi centrul ţării. În nordul peninsulei iberice este cod roșu. Acolo meteorologii anunţă 40 de centrimetri de zăpadă, rafale de 100 de km/h şi valuri de 10 metri. În Anglia se preconizează cea mai grea iarnă din ultimii cinzeci de ani.

În Franța, situația este și mai gravă. Ninsorile abundente, înregistrate începând de joi, s-au soldat cu moartea unei persoane şi au lăsat 300.000 de locuinţe fără energie electrică, în mai multe localități din jurul orașului Lyon.

"Avem 300.000 de case fără curent. Este extrem de multă zăpadă. Condiţiile din timpul nopţii au fost dificile şi este greu să precizăm pe moment data restabilirii acestora", a declarat Robin Devogelaere, director de comunicare la Enedis, gestionarul reţelei de distribuţie a energiei electrice.

"Este o situaţie excepţională, deoarece zăpada este extrem de concentrată pe aceeaşi zonă. Acesta este motivul pentru care avem pagube semnificative la liniile electrice. Sunt copaci căzuţi, ramuri îngreunate de zăpadă care îngheaţă şi provoacă scurtcircuite şi fenomenul de zăpadă lipicioasă care se aglomerează pe cablurile electrice ", a adăugat el.

O mașină cu numere de România a fost abandonată pe marginea drumului în Germania. Autovehiculul are urme de gloanțe... Imagini dramatice. Veneția se află 70% sub ape, după o nouă zi de ploi: "Orașul adorat de turișt a fost distrus&quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x