Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Noi dezvăluiri aruncă în aer ancheta catastrofei aviatice din Teheran! Avionul plin cu 176 de oameni ar fi fost doborât de o rachetă

Avionul prăbuşit la Teheran ar fi fost doborât de o rachetă provenită din sistemul anti-rachetă iranian. O spun surse din Pentagon pentru presa internaţională. Explozia avionului, la doar câteva minute de la decolare, a fost filmată de martori. Toţi cei 176 de oameni de la bord au murit. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional! 

Este momentul în care avionul Boeing 737 se prăbuşeşte cu 176 de oameni la bord. O explozie puternică luminează brusc zona. Era exact 6 şi 19 minute dimineaţa. Șapte minute distanţă de momentul decolării de pe aeroporul Iman Khomeini din Teheran.

Papa Francisc, declarații tulburătoare! Ce a spus despre conflictul dintre SUA și Iran

Sub protecţia anonimatului, un oficial al Pentagonului, un membru al serviciilor secrete americane şi un altul al serviciilor irakiene au declarat presei internaţionale că aeronava a fost pulverizată de o rachetă trasă de sistemul iranian anti-rachetă. Un model fabricat în rusia, Tor-M1.

Serviciile secrete americane anchetează, armata asemenea, iar surse ale aviaţiei de această parte a Oceanului spun că, după ce au văzut probele video, ei nu cred că ar fi o defecţiune tehnică, că nu ar fi fost o explozie la motor, pentru că s-a întâmplat extrem de repede, neaşteptat, doborând în mod tragic acest avion. Întrebarea este a fost o rachetă?

Raportul preliminar al autorităţilor iraniene se axează pe varianta unei defecţiuni tehnice. Ucraina însă nu exclude nicio variantă. O ripostă a sistemelor anti-aeriene iraniene sau chiar un terorist aflat la bord. O altă ipoteză luată în calcul este ca aparatul de zbor să fi lovit o dronă sau un alt obiect zburător.

România, în pericol din cauza războiului SUA-Iran! Avertismentul dat de specialiști: „Se întâmplă deja”

”Fără îndoială că vom afla adevărul. Va avea loc o anchetă minuţioasă şi independentă în conformitate cu legislaţia internaţională.”, spune Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei.

11 cetăţeni ucraineni se aflau la bordul avionului care avea destinaţia Kiev. Cei mai mulţi erau însă canadieni şi iranieni. Este şi motivul pentru care Canada se va implica în anchetă. Sute de familii îndoliate aşteaptă răspunsuri.

Una dintre victime şi-ar fi presimţit moartea. Sheyda, o chimistă de 41 de ani stabilită în Canada, se întorcea acasă după trei săptămâni petrecute la părinţi, în Iran. Şi-a sunat soţul cu 20 de minute înainte ca aeronava să decoleze.

”Plec, dar ceea ce las în urmă mă îngrijorează. În urma mea. În urma mea. Mi-e teamă pentru cei pe care îi las în urmă!”, a fost mesajul transmis de femeie.

Acest cuplu tocmai se căsătorise în Iran. La bord se aflau 29 de minori. Cel mai mic dintre copii avea numai un an. Toţi cei 176 de oameni din avion, pasageri şi membri ai echipajului, au murit în urma tragediei.

Recomandari