Căutare Live

Noua Zeelanda, printre primele tari care au intrat deja in 2012

Strigate de bucurie si artificii. S-au auzit mai intai in Samoa, apoi aici si rand pe rand, in urmatoarele ore, vor aparea pe intreg globul.

Miliarde de persoane sarbatoresc, sambata, sfarsitul lui 2011 si trecerea in noul an. Spre deosebire de anii anteriori, locuitorii din Samoa au fost printre primii care au sarbatorit evenimentul, dupa ce autoritatile au decis, prin lege, sa stearga o zi din calendar, informeaza BBC News.

Astfel, la miezul noptii de 29 decembrie, locuitorii din Samoa si Tokelau au trecut direct pe 31 decembrie, sarind complet peste ziua de 30 decembrie.

Samoa a anuntat, in mai, decizia de a-si schimba calendarul din ratiuni economice. Grupul de atoli Tokelau a decis, in octombrie, sa urmeze exemplul tarii vecine. Astfel, Samoa a devenit prima tara care a trecut in nou an, mai degraba decat ultima, cum se intampla pana acum.

Foto: aboutaustralia.com

VIDEO! Bulgaria: Cinci turisti romani blocati in zapada, salvati de pompieri... Top 10 evenimente marcante in 2011...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri