Nu e glumă, nu e vreun roman SF! Primul videoclip creat în totalitate de către inteligenţa artificială. Cum arată clipul realizat de... roboţi

 

Romanele şi filmele SF au mare priză la public, roboţii fiind, de fiecare dată, cei care doresc preluarea controlului asupra Pământului. Momentan, omenirea poate răsufla liniştită pentru că aceştia nu deţin, încă, aşa numita "conştiinţă"

Dar dacă ai afla că trailer-ul unui film a fost realizat în întregime de o inteligenţă artificială? Este vorba despre promo-ul filmului horror ,,Morgan'', celebru mai mult pentru asta decât despre film în sine, în mare parte datorită faptului că este primul videoclip creat în totalitate de către... roboţi.

La cererea regizorilor din cadrul 20th Century Fox, IBM a utilizat supercomputerul Watson pentru crearea promo-ului la versiunea finală a filmului ,,Morgan'' în care este prezentată povestea unui om creat artificial. În primă fază, Watson a primit informaţii de bază despre genul cinematografic horror din mai multe promo-uri.

Programul a utilizat analize vizuale şi auditive pentru identificarea imaginilor, a sunetelor şi a emoţiilor care sunt deseori regăsite în promo-urile înfricoşătoare şi de suspans.

În cadrul următorului pas, Watson a analizat filmul Morgan şi a identificat momentele cheie ale acţiunii prin intermediul cărora a generat promo-ul filmului. Pasul final de corelare a imaginilor cu sunetul a fost realizat de om. 

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe