Antena Căutare

Nunta mare in ducatul Luxemburg! Printul Guillaume s-a casatorit cu aleasa inimii sale

E atmosfera de basm in Luxemburg. Regi, regine, printi si printese din toata lumea sunt aici pentru a celebra nunta principelui mostenior al Marelui Ducat. Mirele si aleasa inimii sale s-au cununat religios, intr-o ceremonie impresionanta care a costat jumatate de milion de euro. Din partea Casei regale a Romaniei au participat Principesa Margareta si Principele Radu.

La ora 12 fix, Contesa Stéphanie de Lannoy a Belgiei a aparut pe covorul rosu instalat in fata Catedralei Notre Damme din Luxemburg. Cu o rochie impresionanta si o trena extrem de lunga, tanara mireasa a pasit destul de nesigur spre altar. S-a descurcat insa cu brio iar zambetul cald si sincer a furat inimile tuturor celor prezenti.

Mirele a venit la brat cu mama sa, Marea Ducesa de Luxemburg, Maria Teresa. Imbracat in uniforma de ceremonie, Printul Guillame s-a oprit cateva secunde pentru a poza in fata zecilor de jurnalisti. Cu putin timp inainte, asa cum cere protocolul, la catedrala au sosit rand pe rand si invitatii.

Principesa Margareta a Romaniei a purtat o rochie indigo, in contrast cu un taior de culoare deschisa si o palarie asortata, iar Principele Radu a purtat un frac de zi si pantaloni gri.

La ceremonie au participat, de asemenea, Printul Mostenitor al Spaniei si sotia sa Letizia Ortiz, Simeon al 2-lea al Bulgariei, Regele si Regina Belgiei si multi alti reprezentanti ai tuturor Caselor Regale Europene si nu numai. La finalul slujbei religioase mirii au iesit din biserica brat la brat, in aplauzele multimii si a sunetului clopotelor.

Cel mai asteptat moment de luxemburghezi a fost sarutul de la balconul regal care a avut loc o ora mai tarziu. Ceremonia de nunta se va incheia spre seara cand e prevazut un spectaculos foc de artificii.

New York Times: Lupta politica din Romania lasa acest stat balcanic sarac sa pluteasca in deriva... Barack Obama este bun prieten cu Jay-Z. Vezi ce sfaturi ii da artistului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x