Live acum
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

O fetiță de aproape doi ani, care a fost hrănită cu ovăz și cartofi, cântărea doar cinci kilograme! Micuța era atât de subnutrit că nu-i crescuseră dinții

Un copil în vârstă de doar trei ani, care a fost hrănit de părinți doar cu mâncare vegană, adică cu ovăz, cartofi, orez și fructe sau legume, a ajuns în grija statului după ce i s-a făcut rău și buzelele i s-au învinețit. 

Un copil în vârstă de doar trei ani, care a fost hrănit de părinți doar cu mâncare vegană, adică cu ovăz, cartofi, orez și fructe sau legume, a ajuns în grija statului după ce i s-a făcut rău și buzelele i s-au învinețit.

Citește și: Caz cutremurător la Botoșani! Un bebeluș nou-născut este adus în stare extrem de gravă la spital după ce mama sa l-a lăsat să moară de foame

Atunci, micuța a ajuns de urgență la spital, iar autoritățile au aflat ce i se întâmplase. La momentul acela, fetița avea doar 19 luni și era atât de subnutrită, că nici dinții nu-i crescuseră. Ba mai mult, oamenii legii au stabilit că fetița nu era vaccinată, suferea de rahitism și de o boală a oaselor cauzată tocmai de lipsa alimentației. În plus, cântărea mai puțin de cinci kilograme, avea dificultăți de mișcare și arăta de parcă avea doar trei luni.

Mama, în vârstă de 33 de ani, și tatăl, de 35 de ani, au recunoscut faptul că nu i-au acordat copilei îngrijirea necesară, notează The Independent, iar acum au fost condamnați să execute 300 de ore de muncă în folosul comunității.

Citește și: Moartea copilului de 12 ani, care avea șase kilograme, ridică grave probleme pentru asistenții maternali. Verificări la sânge!

De asemenea, cei doi părinți au pierdut custodia micuței, judecătoarea Sarah Huggett precizând că ”nu a fost un act izolat sau o decizie de moment care a pus copilul în pericol”. Fata era subnutrită și nedezvoltată, stadiu la care nu se putea ajunge decât în timp.

Acum, fetița a ajuns în grija unor asistenți maternali și, deși și-a mai revenit, aceștia se tem că ar putea să aibă probleme în viitor.

Mama fetiței a lucrat înainte în serviciile de îngrijire a copiilor, dar suferea de depresie postnatală. Aceasta mai are doi copii, care au ajuns în grija unor rude din Queensland, SUA.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro