Antena Căutare

Pakistan: O fetita a supravietuit dupa ce a fost impuscata in cap de talibani pentru ca vroia la scoala

O adolescenta de 14 ani din Pakistan a supravietuit dupa ce a fost impuscata in cap. Ea a fost pedepsita pentru ca sustine drepturile copilului si femeilor din tara araba.

Malala Yousafzai a fost atacata in timp ce pleca de la scoala. Talibanii o vanau de multa vreme pentru ca fetita promova secularizarea. In 2009, ea a acceptat sa redacteze un jurnal online pentru BBC Urdu in care povestea viata ei in zona ocupata de talibani. Astfel, a castigat simpatia a milioane de oameni din intreaga lume.

Un membru al gruparii islamice care a atacat-o pe Malala Yousafzai a declarat ca vor continua sa o urmareasca si isi doresc moartea ei.

Desi glontul i-a strapuns cutia craniana, medicii au reusit sa o salveze, iar acum se afla in afara oricarui pericol.

Grupul de talibani a controlat respectiva regiune din Pakistan din 2007 pana in 2009, cand a fost indepartat de fortele militare pakistaneze. Cat timp au fost la putere, talibanii au inchis scolile pentru fete, au promulgat legea islamica si au introdus masuri precum interzicerea muzicii in masinile personale.

Pentru curajul ei, adolescenta a fost nominalizata la Premiul pentru pace acordat copiilor.

FOTO: Facebook

FMI: Tarile din Europa Centrala si de Est, cele mai vulnerabile la socurile financiare... Premiul Nobel pentru chimie a fost acordat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x