Căutare Live

O nava finlandeza a fost "atacata" de marina israeliana

Nava finlandeza Estelle, la bordul careia se afla militanti pro-palestinieni care incearca sa forteze blocada impusa Fasiei Gaza, a fost "atacata" sambata dimineata de catre marina israeliana, a declarat o purtatoare de cuvânt a organizatorilor, relateaza AFP.

Nava "Estelle este atacata in acest moment. Tocmai am primit un mesaj (de la pasagerii navei) pe telefon", a declarat Victoria Strand, purtatoarea de cuvant a miscarii "Ship to Gaza Sweden" (Un vapor pentru Gaza - Suedia), cu sediul la Stockholm. "Ei (pasagerii) ne-au spus anterior ca erau urmariti de nave militare (israeliene)", a precizat Strand.

Contactata de catre AFP, o sursa militara israeliana a declarat ca "marina a luat contact cu nava cu scopul de a-i comunica ordinul de a se intoarce din drum", fara sa confirme ca nava a fost abordata sau imobilizata.

Nava a pornit la 6 octombrie de la Napoli (Italia) si a fost alimentata cu carburant marti, in apele internationale, in largul Cretei.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Barack Obama, despre contracandidatul sau: Eu cred ca sufera de "romnezie"... Londra: Zeci de mii de persoane au manifestat impotriva politicii de austeritate a guvernului...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri