Antena Căutare

O tentativa de atac terorist dejucata in Polonia. Un individ planuia un atentat asemanator cu masacrul savarsit de Anders Breivik in Norvegia

Serviciile de securitate din Polonia au arestat un individ care planuia un atentat terorist asemanator cu masacrul savarsit de Anders Breivik in Norvegia. Barbatul vroia sa detoneze patru tone de exploziv si sa arunce in aer cladirea parlamentului polonez, in care s-ar fi aflat, pe langa deputati, presedintele si guvernul tarii

Un atentat de o asemenea amploare ar fi fost o nedorita premiera in istoria Poloniei. Barbatul arestat, desemnat doar cu numele de Brunon K., urmarea, pur si simplu, sa decapiteze conducerea politica a tarii. Un automobil-capcana, intesat cu exploziv, ar fi fost detonat in ziua votarii bugetului, la care asista, de regula, presedintele republicii si guvernul.

Potentialul atacator terorist nu-si ascundea fascinatia fata de personajul negativ al tragediei din Norvegia, Breivik.

Planul atentatului a fost descoperit tocmai mergand pe urmele legaturilor lui Breivik cu Polonia, tara de unde teroristul norvegian a cumparat unele componente ale bombei sale. Brunon K. a adunat si el o mare cantitate de asemenea materiale si chiar a efectuat teste cu explozivi, pe care le-a si filmat.

In urma perchezitiilor s-au gasit explozivi ce urmau sa fie folositi in atac, cum sunt: hexogen, pentrit, trotil si praf de pusca.

Potrivit procurorilor, Brunon K. isi justifica intentiile criminale prin motivatii xenofobe si antisemite. El sustine ca Polonia este condusa de "straini" si nu de "polonezi adevarati". Individul, profesor la Universitatea Agricola din Cracovia, nu este, totusi, asociat cu vreo grupare extremista.

O vecina a suspectului isi aminteste ca acesta era pasionat, din copilarie, de explozivi si chiar si-a pierdut cateva degete intr-o explozie accidentala. Doi complici ai sai au fost, si ei, arestati iar altii sunt, in prezent, interogati.

Hillary Clinton a adormit in timp ce Barack Obama tinea un discurs... Au sosit in tara primii romani care au decis sa paraseasca Fasia Gaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x