Antena Căutare

Obama, Lenin si Hitler, vanatori de frica si naivitate

In Iowa, SUA, au aparut mai multe panouri stradale care ii infatiseaza pe Barack Obama, Vladimir Ilici Lenin si Adolf Hitler. Conform gzt.ru, care citeaza AP, pe cei trei lideri ii leaga aparteneta la ideile socialiste. Conform surselor citate, cei trei sefi de stat sunt niste personaje care „vaneaza frica si naivitatea”

Deasupra imaginii presedintelui american apare mesajul "socialismul democratic", la Lenin "socialismul marxist" iar la Hitler "socialismul national". Sub fiecare portret este scris si mesajul "Change- Schimbare", iar logo-ul care uneste toate aceste imagini este "Liderii radicali vineaza frica si naivitatea".

Ideea crearii acestui panou anti-socialist, ii apartine gruparii „Tea Party" care a fost infiintata in urma protestelor conservatorilor fata de unele masuri luate de guvernul SUA. Localnicii si unii membri ai gruparii au criticat ideea crearii acestor panouri. Chiar si proprietarul acestor spatii publicitare, un inveterat aparator al dreptului la libera exprimare, a tinut sa precizeze ca nu se asociaza cu conceptele organizatiei „Tea Party". Casa Alba a refuzat sa comenteze aceasta situatie.

Nu este prima data cand membri miscarii „Tea Party" incearca sa-l compare pe Obama cu Hitler. Postere, ilustrandu-l pe Barack Obama cu mustata lui Hitler au aparut chiar din primele zile de protest impotriva reformei sanatatii. Tea Party SUA a fost infiintata in SUA in 2009 si s-a lansat prin mai multe proiecte nationale menite sa protesteze impotriva pachetului de masuri aprobat anul trecut si a reformei sistemului sanitar. "Tea" reprezinta de fapt un acronim pentru "Taxed enough already" (taxati deja indeajuns).

Sursa: jurnalul.ro

France24: "Romania, in pericol de a realuneca spre dictatura"... Mahmoud Abbas: "Nu vom participa niciodata in conflictul anti- Iran”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x